Полезни съвети      

Приложение, с което ще знаете къде са най-важните за вас хора

от Лили Георгиева | 07.12.2016 г.

Преди да започнете да развивате идеята –  ах, сега колко ще е лесно да следя гаджето… , нека уточним няколко неща.

Това мобилно приложение е продукт на Google и се базира на развитието на комуникационните технологии в наши дни. Какво толкова лошо има в това, да имате възможността да се уверите, че ваш приятел или роднина е на сигурно място?

През последните месеци поговорихме успешно за различни практични приложения, свързани с по-оптимална работа с компютъра, улесняване на ежедневния живот, по-безопасно планинарство, преодоляване на проблемите със съня и т.н.

Затова днес предлагаме да се запознаете с Trusted Contacts (доверени контакти). Ето как се случват нещата на практика.

Идеята на приложението е доста проста: добавяте избрани контакти от телефонния справочник към списъка с доверени лица. Именно на тях ще позволите да искат информация за вашето местонахождение.

Ако ваш доверен човек поиска да установи къде се намира, има няколко сценария.

Ако всичко е наред, просто отхвърляте заявката.

Ако обаче не можете да й отговорите, данните за местонахождението ви се изпращат автоматично – функцията работи, дори ако сте офлайн или нямате батерия.

Trusted Contacts е мобилно приложение за:

Млади родители, които се вълнуват за здравето и сигурността на своите деца.

Просто активирайте основната функция на приложението на смартфона на своето дете и ще можете да знаете къде се намира по всяко време на деня. Налице е и опция, която да ви информира, когато детето напуска квартала.

Смартфони, подходящи за деца

Това приложение е и за хора, които имат потребност от откриване на точното място на срещата.

Представете си, че сте в непознат град или пък в чужбина. Няма кой знае какви ориентири, по които да намерите мястото на срещата. В такива случаи искате разрешение за достъп до данните за местонахождението на хората, с които ви предстои среща. Лесно и просто, нали? Цялата компания ще се събере и няма риск от разминаване по пътя.

Уверете се, че телефонът ви е с издръжлива батерия

Trusted Contacts определено е приложение, което отговаря на съвременните потребности от информираност. Не бива да го третирате като средство за проследяване, тъй като „довереният ви контакт“ не ви дава възможност да го следите на всяка крачка. Не искате да разрушите доверието, което ви има, нали така?

Освен това новото творение на Google позволява по своя воля да споделите къде се намирате, в случай че се чувствате в рискова среда и искате да ви открият.

Trusted Contacts е полезно приложение за хора,

които обичат да се разхождат в планината, да обикалят гористи местности, да пътешестват по света и т.н.

Можете да го свалите оттук: Google Play

Източник на снимките: play.google.com