Полезни съвети      

10 смартфона с изумителна автономна работа

от Лили Георгиева | 29.09.2016 г.

Издръжливостта на батерията е сред основните технически характеристики, които вълнуват съвременния потребител. Затова често й отделяме заслужено внимание в ревютата на мобилни телефони.

Ако сте забелязали, самите производители подчертават сериозно автономната работа на новите устройства, които представят на пазара, когато тя е забележителна. В противен случай се акцентира върху други характеристики – например дизайн, функционалност и ниска цена.

В наши дни смартфоните са неизменен наш асистент в доста ежедневни задачи. Затова нерядко ни се случва да изпитаме дискомфорт, когато батерията на телефона стремглаво се разрежда и се налага редовно да я презареждаме. Ако не искате да носите винаги със себе си зарядно, а също така и да се натоварвате с резервни батерии и външна батерия, добре е да познавате тези модели.

Сред тях най-вероятно е следващият смартфон, който бихте искали да притежавате.

Моделите в долуизложената класация се обединяват около изумителната автономна работа. Няма да отречете, че тя е изключително важна.

Прочетете още: Как да подобрим автономната работа на своя телефон

Доверяваме се на професионалната оценка на колегите от ресурса Еxpertreviews.com. Класацията им се базира на тест с видео. Идеята им е била да проследят колко дълго всеки един от смартфоните може да работи, преди батерията тотално да се изчерпи. При Android устройствата е използван прейър MX, а за Windows и iOS устройствата – обичайния вграден видео плейър.

Освен това в настройките е бил заложен самолетен режим, изключени са били автоматичната яркост и настройките за заспиване. Яркостта на екрана е била фиксирана на 170cd/m2.

И така. Тестът е направен, а резултати логично има. Всеки един от тестваните смартфони показва забележителни резултати, за които си струва да бъдете осведомени.

Samsung Galaxy Note 7 – 21 часа и 57 минути

galaxy note 7

Samsung Galaxy S7 Edge – 18 часа и 42 минути

Samsung Galaxy S7 – 17 часа и 48 минути

OnePlus 3 – 16 часа и 56 минути

iPhone SE – 16 часа и 46 минути

iPhone SE

Samsung Galaxy S5 Neo -16 часа и 27 минути

Samsung Galaxy S6 Edge – 15 часа и 33 минути

Samsung Galaxy S6 Edge 5

Samsung Galaxy A5 (2016) – 15 часа и 26 минути

Galaxy A5 2016

Motorola Moto X Force – 15 часа и 12 минути

iPhone 6s Plus – 14 часа и 58 минути

Списъкът се допълва от модели като: Moto G4, Moto G4 Plus, Mote E 2nd Gen, Xperia Z5 Compact, OnePlus X, Lumia 950 XL, Huawei P9 Plus, HTC 10, Xperia X, Huawei Mate 8, Lumia 650 и др. Потърсете актуална и изгодна оферта за тях в Sravni.bg.

 

Източник на снимките: samsung.com, apple.com