Полезни съвети      

Смартфони, които определят като „подходящи за деца“

от Лили Георгиева | 25.11.2016 г.

Ако търсите мобилен телефон, който да служи вярно на детето ви през 2017 година, то не е никак лошо да хвърлите поглед на следващите модели. Те най-често влизат в класации, посветени на смартфоните, подходящи за деца.

С какво да се съобразите, когато купувате мобилно устройство за този тип потребители? Първо, трябва да отчетете, че децата обичат да играят… на телефона. Това означава, че устройството ще се нуждае от добра батерия.

Второ, обърнете внимание на качеството на изработка и издръжливостта. Това са деца, нали не очаквате да бъдат от най-внимателните.

Трето, цена. Нито едно съвременно дете не иска да носи в джоба си най-евтиното устройство на пазара. Затова, ако искате да избегнете дълбокото бъркане в джобовете, заложете на продукти, които впечатляват със стил, функционалности или пък просто са модерни.

Xiaomi Redmi 3

xiaomi redmi 3

Китайски смартфон с добри технически характеристики. 5-инчовият IPS екран с резолюция 1280х720 изглежда нормално, като яркостта и цветопредаването са в норма.

На тъмно и на слънце екранът продължава да се държи достойно.

Процесорът е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 616 MSM8939v2 с тактова честота 1,5 GHz, снабден с видеопроцесор Adreno 405. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 16 GB, като последната можете да увеличите до 128 GB с помощта на карта памет.

Xiaomi Redmi 3 предлага 13-мегапикселова камера, като качеството на снимките е на границата на професионалните. Това прави устройството идеално за ученици, които обичат да боравят с камерите. Предната селфи камера е 5-мегапикселова.

За продължителната автономна работа на смартфона се грижи батерия с капацитет 4100 мАч. Забележителна характеристика, която обещава доволно време за работа при едно зареждане.

Xiaomi Redmi 3 поддържа 2 SIM, а това допълнително увеличава привлекателността му.

Lenovo Vibe C

lenovo vibe c

Този модел може да не е от най-добрите на пазара, но предлага отлична мощност за стойността си. Удачен подарък за ученик.

Екранът е 5-инчов с резолюция 854х480 пиксела. Снабден е с мощен Qualcomm Snapdragon 210 MSM8909 с тактова честота 1,1 GHz, напълно достатъчно за пускане на съвременни игри. Видеото се обработва с помощта на Adreno 304.

Отново виждаме устройство, поддържащо 2 SIM карти. Наедно с това предлага 1 GB оперативна памет и 8 GB вътрешна памет. Поддържа се microSD карта с обем до 32 GB. Капацитет на батерията – 2300 мАч.

Към пълното му ревю

Колкото до камерите, основната е 5-мегапикселова, а предната е 2-мегапикселова. Геройства от тях не може да се очакват.

LG K7

lg k7

Следва един модел, който се отличава на фона на останалите телефони на пазара. Предлага добро съотношение между цена и качество. Идеален е за деца в първите класове в училище.

LG K7 разполага с 5-инчов екран с резолюция 854х480 пиксела. Налице е познатата функция Knock Knock, благодарение на която може без проблем и излишни действия да се отключва и заключва екрана.

Телефони за тийнейджъри

Процесорът е Mediatek MT6580 с тактова честота 1,3 GHz, снабден с 1 GB оперативна памет и 8 GB вътрешна памет. Има слот за MicroSD карта.

Основната камера е 8-мегапикселова с автофокус – качеството на снимките не е никак лошо. Предната камера 5-мегапикселова и е идеална за водене на разговори по скайп.

Батерията с капацитет 2125 мАч позволява до 8 часа автономна работа при средно натоварване. Ако не се прекалява с игрите, издържа до ден.

Ако LG K7 ви се струва добър избор, прочетете пълното му ревю и хвърлете поглед към актуалните оферти на пазара.

Samsung Galaxy J1

Galaxy J1 (2016) 3

На последно място днес ще разгледаме този смартфон, който е олицетворение на доста удачно съотношение между качество и цена.

Отличава се със симпатична визия.

Екранът е 4,5-инчов с IPS матрица, резолюция на екрана 800х480 пиксела. Устройството работи с 4-ядрен процесор Samsung Exynos 3475 с тактова честота 1,3 GHz, оперативна памет 1 GB и графичен ускорител Mali-T720.

Прочетете пълното му ревю

Основната камера е 5-мегапикселова с автофокус, а предната е 2-мегапикселова, подходяща за скромни селфита и общуване по скайп.

Капацитетът на батерията е 2050 мАч. Ако не се прекалява с игрите, може да издържи до ден с едно зареждане.

Източник на снимките: samsung.com, lg.com, lenovo.com, mi.com