Полезни съвети      

Смартфони за тийнейджъри

от Лили Георгиева | 20.07.2015 г.

Естествено, ако попитате детето си кой телефон иска, възможно е то да ви каже, че това е най-новият айфон или сериозен и скъп флагман от висок клас. Разумът и финансовите ви възможности обаче ви говорят съвсем друго. Има

няколко параметъра, които си заслужава да вземете предвид, когато избирате телефон

за детето си. Те са съобразени с характера на бъдещия потребител на телефона.

На първо място за децата в тийнейджърска възраст

важен критерий

при избора на съвременно устройство представлява размерът. Проучвания сочат, докато преди размерът на телефона е желателно да бъде малък, то младите днес са увлечени по гигантските смартфони.

Принос в тази тенденция имат и самите производителите, които пускат на пазара фаблети с дисплеи над 5 инча. Изследвания сочат, че уголемяването на екрана може да повлияе положително върху зрението на децата, които през последните години все по-често се сблъскват с късогледството.

Приказката „пречат ми ръцете“ не е валидна само за по-зрелите хора, а и за тийнейджърите.

Изследователският порив е в кръвта им, както безразсъдната смелост, невниманието, несъобразителността и подценяването. Съвременният тийнейджърски телефон трябва да бъде

със защитен корпус.

Жизненоважно е да може да посреща сериозни ежедневни предизвикателства – падане на асфалта, по стълбите, в тоалетната на училището и т.н. Разбира се, телефоните не са безсмъртни, трябва да бъдем реалисти. Освен това класът на телефона е определящ за това дали ще се нагрява прекалено – ако го прави, то дните му са преброени. Разумно е да подберете устройство със защита срещу прах и влага.

Размер, защитеност – време е да обърнем внимание на третия параметър –

развлечение.

Съвременният телефон представлява мултимедийно устройство, което е предопределено да съсредоточава в себе си различни услуги и функции. Тук е моментът да отчетете какви са предпочитанията на детето ви. Ако то се интересува предимно от игри, потърсете модел, който е снабден с отлични технически характеристики, отговарящи за възпроизвеждането на игри.

В случай че фотографията е страст на детето ви, можете да заложите на устройство с великолепна камера. Общителните деца пък биха се въодушевили, ако сложите в ръцете им смартфон BlackBerry. Отличен продукт, който бързо сменя приложенията и предоставя удобна работа със социалните мрежи и електронната поща.

Друг тип тийнейджъри ще останат възхитени от едно съвременно Android устройство. Тези мобилни телефони не са толкова крехки, колкото устройствата на Apple. Освен това разполагат с голям дисплей, а, както споменахме, той заема ключово място сред предпочитанията на децата. Освен това плюс на Android смартфоните е възможността потребителят да настрои външния вид на операционната система по свой вкус.

Смартфони за тийнейджъри на изгодна цена

galaxy ace styleКогато изборът на телефон се опира основно на цената му, е добре да имате предвид няколко модела, които може да се окажат добро компромисно решение и за двете страни.

Samsung Galaxy ACE Style представлява среднобюджетен Android смартфон за тийнейджъри. Устройството се характеризира с весел и уникален дизайн, подобрена камера и задоволителна производителност. Телефонът работи с операционна система Android 4.4.2 KitKat с надстройка Samsung Touchwiz Essense UI. Дисплеят е 4-инчов, процесорът е двуядрен с честота 1,2 гигахерца. Оперативната памет е 512 MB и вътершна памет 4 GB с възможност за поставяне на MicroSD карта. Основната камера е 5 MP с автофокус.

lg akaLG L Bello и L Finoоперационната система е същата като при Samsung Galaxy ACE Style. Тъй като са разработени спрямо потребностите и интересите на тийнейджърите, двата смартфона са снабдени с добри камери. Детето ви постоянно си прави селфита, нали?

И още едно предложение от LG – смартфоните оживяват! Става дума за LG AKA. Четири персонажа се конкурират в битката за спечелването на вниманието на детето ви. Телефонът не е привлекателен откъм мощност на процесора и камерата толкова, колкото с уникалния й си калъф.

Разполагаме със специално ревю на AKA, което ще ви разкрие цялата му концепция.

Източник на снимките: lg.com, samsung.com