Полезни съвети      

5 приложения за дистанционна работа с компютъра

от Лили Георгиева | 12.03.2016 г.

С развитието на технологиите се затвърждава усещането, че съвременните телефони са преди всичко нещо друго, а не просто устройства, които ни помагат да водим разговори.

Когато компютърът ни е с операционна система Windows, а смартфонът е с Android, разполагате с помощник, който е готов да ни помогне в изпълнението на разнообразни задачи.

Представете си как седите на дивана, дори лежите, а искате да получите достъп до файл на компютъра. Проблемът е, че ви делят няколко метра и непреодолима доза мързел. В такива ситуации можете да заложите на своята предвидливост и информираност.

Възможно е да получите желаното, без да се доближавате до компютъра.

Решението на тази задача можете да възложите на 5 приложения, които ще ви представим по-долу.

Remote Control Collection

Remote Control Collection 1

Това приложение позволява на потребителя да визуализира екрана на компютъра, да управлява курсора на мишката и да работи с клавиатурата. Получава и достъп до файловете на компютъра. Използването на приложението е обяснено практично чрез медиаплейър и презентация.

Можете да свалите това приложение напълно безплатно през Google Play. За някои функции се изисква заплащане.

Как правилно да зареждаме батерията на телефона?

Ето какво казва един от потребителите на име Демарис Спитери: „Страхотно! Клавиатурата на лаптопа ми внезапно спря да работи и това приложение ме спаси. Много е практично и работи перфектно. Благодаря ви за изумителното приложение и продължавайте в същия дух.”

Remote Link (PC Remote)

Remote Link

Това приложение е подарък от Asus. То позволява да изпълнявате редица задачи дистанционно, дори можете да управлявате компютъра си чрез смарт часовник. Това обаче не е единственото предимство на приложението. То ще впечатли потребителя с изчистения си и интуитивен интерфейс. Можете да го изпробвате безплатно, като го свалите от Google Play.

10 приложения за планинарите

Според потребители приложението е много полезно и облекчава работата с презентации, като единственият вгорчаващ живота елемент са рекламните послания.

Chrome Remote Desktop

Chrome Remote Desktop 1

Благодарение на това разширение за Chrom, можете да управлявате компютъра дистанционно. То е достъпно не само за потребителите на компютри с Windows, но и с Mac. Следете случващото се на работния стол и правете всичко, което ви се прииска.

Можете да изтеглите приложението безплатно от Google Play.

„Отлично приложение. Помага ми много. Страхотно е. Засега работи добре. Свързва се безпогрешно с Windows 10. Помага ми в случаите на спешна нужда да взема нещо от моя компютър. Най-доброто приложение за дистанционна работа досега. Горещо препоръчвам”, казва потребителят Айман Рамадан.

Unified Remote

Unified Remote 1

Това приложение ще ви зарадва с бързата настройка и огромните възможности. Интерфейсът е приятен и позволява удобно да управлявате някои функции на компютъра. Можете да достигнете желани файлове и да работите с редица популярни приложения. Предлага се безплатно в Google Play.

Потребителят Думарз Джеймс споделя, че мечтата му се е превърнала в реалност.

Почистихте ли слушалките? Как така никога?

„Близо 2 години исках приложение като това. Сега му се наслаждавам от все сърце…. Обожавам го!!!”, обяснява той.

TeamViewer for Remote Control

TeamViewer for Remote Control

За да настроите приложението, трябва да отделите известно внимание. То ще ви свърши прекрасна работа, когато искате да управлявате дистанционно компютъра.

Това е най-безопасният и мощен начин за дистанционна работа.

Можете да използвате приложението за:

– дистанционно контролиране на компютъра, както си седите пред него;

– дистанционно оказване на поддръжка за клиенти, колеги и приятели;

– достъп до десктопа в офиса и всички документи и програми на него;

Ако търсите приложение, което е предназначено за домашна употреба, заложете на някое от предходните. Можете да се сдобиете с TeamViewer чрез Google Play съвсем безплатно. На страницата ще получите и допълнителна информация за пълната му функционалност.

Източник на снимките: play.google.com