Полезни съвети      

Почистихте ли слушалките си? Направете го ASAP!

от Лили Георгиева | 29.01.2016 г.

Вероятно сте от хората, които всеки ден използват слушалките си. Тогава какво мислите по въпроса с хигиената. Често ли почиствате слушалките? Въобще правилили ли сте го някога?

Имаме поне 2 основателни причини да ви съветваме да го направите.

Слушалките са предмет като всеки един друг, който използваме в ежедневието си. Използваме ги, когато се наслаждаваме на приятна музика, общуваме с други хора по телефона и у дома, за да се изолираме от шумната обстановка или пък включения телефизор, например.

Всеки ден вие докосвате слушалките с пръстите си, държите ги в джоба си или пък в специална опаковка. Слагате ги в ушите си, вадите ги, поставяте ги на бюрото, след това отново ги слагате. Забелязвате ли колко много неща се случват със слушалките ви? Напълно логично е да имат нужда да ги почистите.

Защо?

Защото, първо, са мръсни. Дали заради хигиената на повърхностите, върху които ги слагате, или пък заради пръстите и ушите ви.

htc earbuds 1

Второ, така ще подобрите звука.

Трето, знаете ли, че слушалките са способни да пренасят бактерии от един човек на друг. Затова, ако споделяте тази вещ с друг човек, горещо ви препоръчваме редовно да ги почиствате. Нали не искате да получите ушна инфекция?

htc earbudsЩе ви предложим няколко стъпки за адекватно почистване на слушалките.

Как правилно да зареждаме батерията на смартфона

Очевидно е, че не можете просто така да сложите препарат върху слушалките или да ги потопите в сапунена вода. Затова:

1/ Използвайте нежен почистващ препарат, например сапун. Трябва ви и вода. Направете сапунен разтвор, като е желателното да не е много силен.

2/ Вземете мека кърпа. Навлажнете я с разтвора. Отново бъдете пестеливи, защото колкото повече сложите, толкова по-голям е шансът да намокрите прекалено много слушалките.

3/ Ако забелязвате много напластена мръсотия върху металните части на слушалките, опитайте се да я отстраните като използвате четка за зъби. Съветваме ви да изберете такава с мек косъм. Все пак става дума за слушалки!

4/ Някои слушалки са изработени така, че силиконовите им части се отстраняват. Ако са налице такива, махнете ги, за да улесните процедурата на чистене.

5/ Съветваме ви да не потапяйте и силиконовите елементи във вода. Така ще ги увредите. По-скоро леко ги забършете.

samsung earbuds

Друг начин да почистите слушалките е като използвате от кърпичките, съдържащи алкохол. Те дезинфекцират повърхностите и няма да се притеснявате от ушни инфекции.

Помощ! Батерията на телефона пада

А сега, когато звукът от слушалките ви е подобрен, ще ви представим една прекрасна възможност да се потопите в света на „Властелинът на пръстените“, „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и много други.

Става дума за сайта Ambient Mixer. Всъщност, там ще откриете още много мелодии, които ще ви помогнат да се настроите на желаната вълна – събуждане, заспиване, чистене, купон, а защо не и учене… или пък работа…

Снимки: htc.com, samsung.com, apple.com