Полезни съвети      

Помощ! Батерията на телефона ми пада

от Лили Георгиева | 21.01.2016 г.

Приложението, което ще спаси батерията на телефона ви!

Последният път, когато изпуснах батерията на смартфона си от контрол, беше съвсем наскоро. Преди по-малко от седмица. За няколко дни не бях вкъщи и, разбира се, не се досетих да взема зарядно. Апатичността ми към въпроса дали някой няма да ме потърси през това време надделя. А става дума за времето от вечерта в четвъртък до следобеда в неделя.

Според числото на екрана на смартфона ми, батерията е достигнала до 20 %. Какво направих? Изключих телефона и реших, че ще го включа тогава, когато ми потрябва. Връщайки се няколко десетилетия назад във времето, когато телефонните разговори не бяха с такава честота, да ви кажа, не усетих кой знае каква разлика. Всъщност, беше ми по-спокойно.

battery time saverЕ, за всеки случай информирах няколко души, ако има нещо, да ме търсят във фейсбук. А дали имах намерение да влизам често в социалната мрежа е друг въпрос.

След като сагата приключи в неделя, се замислих дали пък нямаше други възможни решения на задачата. И преди съм ви занимавала с темата за батерията на смартфона.  Дълго време прилежно изпълнявах всички съвети, които доказано работят.

Сега попаднах на приложението Battery Time Saver & Optimizer.

То претендира да елиминира една от основните ахилесови пети на смартфоните – автономната работа на смартфоните. Само за няколко секунди приложението може да удължи живота на батерията.

battery time saver2Как? Като бързо и лесно изключи всички приложения на телефона, които работят във фонов режим.

Дизайнът на програмата е максимално опростен. Не е необходима регистрация или авторизация в социална мрежа. Не са необходими дори инструкции.

Всичко в дизайна на Battery Time Saver & Optimizer е разбираемо, както се казва, интуитивно.

Веднага след като натиснете иконката на приложението се появява главното меню. В горната му час виждате колко още време може да работи смартфонът ви. По-надолу е разположен магически кръг, чиято задача е да оптимизира разхода на енергия.

За да видите приложението в действие, натиснете иконката. На мига програмата затваря всички работещи във фонов режим приложения, извършва други полезни операции и връзки, които подобряват автономната работа на смартфона ви.

battery time saver1В най-долната част на дисплея ще видите 5 неголеми иконки. Това са настройките за яркост, време за блокиране на дисплея, честота на синхронизация, а също така активиране на Bluetooth и Wi-Fi. Както се досещате, настройването на всеки един параметър може да доведе до подобряване на автономността.

Според разработчиците на Battery Time Saver & Optimizer, то може да ускори времето за зареждане на батерията на смартфона. Не е никак лошо за едно на пръв поглед маломерно приложение, нали?

Можете да го свалите от Google Play. Напълно безплатно е.

Източник на снимките: play.google.com