Полезни съвети      

Първият смартфон с вграден в дисплея скенер на пръстови отпечатъци

от Лили Георгиева | 26.01.2018 г.

Както и се очакваше, китайската компания Vivo представи официално първия в света смартфон със скенер на пръстови отпечатъци, интегриран директно в екрана. Моделът влиза в историята и ще бъде запомнен с името Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition, който по-рано бе известен като Vivo X20 Plus UD.

Напомняме, че Vivo показа Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition по време на изложението CES 2018, което се проведе в началото на месец януари – от 9 до 12 януари в Лас Вегас. Тогава обаче компанията не предложи подробности относно характеристиките.

В смартфона се използва скенер Synaptics, чието масово производство стартира през декември 2017 г. Освен разблокиране на смартфона, дисплейният скенер на пръстови отпечатъци поддържа различни сценарии за използване, които потребителят може да активира по необходимост.

Графичният интерфейс на датчика се визуализира на екрана на Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition при всеки един от сценарии, изискващи разпознаване на пръстови отпечатъци.

Например, по време на разблокиране на приложения или при необходимост от разпознаване на потребителя за осъществяване на мобилно разплащане.

Достатъчно е потребителят да разположи пръст върху графичното изображение на датчика на екрана, за да бъде реализирано разблокирането, заплащането или друга операция. Ако в определен случай не се изисква разпознаване на пръстов отпечатък, изображението не се появява.

Разбира се, Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition вълнува вниманието не само с интегрирания в дисплея скенер. Важни за всеки един потребител са ред други технически характеристики. Тук е моментът да кажем, че те са аналогични на оригиналния Vivo X20 Plus.

Смартфонът е получил голям 6,43-инчов Super AMOLED-дисплей с резолюция Full HD+ (2160 x 1080 пиксела) и съотношение на страните 18:9, който заема 86,11% от предния панел.

Основната камера се състои от два модула – единият е 12-мегапикселов с апертура f/1.8 и 5-мегапикселов вспомагателен модул. Предната камера също е с резолюция 12 MP и е оборудвана със светкавица.

Смартфон с отлична основна камера

В сърцето на Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition виждаме процесор Qualcomm Snapdragon 660, 4 GB оперативна и 128 GB вградена флаш-памет с възможност за разширение с помощта на карта microSD.

Капацитетът на батерията е 3800 мАч.

Смартфонът работи с операционна система Android 7.1.1 Nougat с интерфейс Funtouch OS 3.2.

Поддържа работа с 2 SIM карти, 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, има порт microUSB и 3,5-мм жак за слушалки.

Флагмански телефон за геймъри

Смартфонът Vivo X20 Plus In-Screen Fingerprint Edition ще постъпи в продажба от 29 януари тази година. Цената му е около 565 долара.

Източник на снимките: vivo.com