Полезни съвети      

16 нови функции в Android 7.0 Nougat (Част 1)

от Лили Георгиева | 26.10.2016 г.

Последната версия Android категорично развълнува почитателите на тази операционна система.

Какви са новостите при нея ще разгледаме в следващите редове.

В Android 7.0 Nougat потребителят вече може да определя резолюцията на екрана – това прави устройствата по-достъпни и удобни за хора с влошено зрение.

Налице е по-удобно управление на уведомленията. Просто натиснете отгоре и задръжте, за да промените настройките.

По принцип обновяванията са нещо, което вероятно дразни повече, отколкото радва. Затова при Android 7.0 Nougat наблюдаваме един плюс – в опита си да подобряват потребителското преживяване обновяването става по-лесно. Новите файлове се качват незабележимо бързо и телефонът автоматично се обновява. Край на зареждане, инсталиране, презареждане, чакане, чакане, чакане…

Познатият режим Doze вече е по-ефикасен. Вече е направен така, че да черпи по-малко от батерията при всяко изключване на екрана, като прекратява всички фонови процеси. Преди да изпаднете в шок, ще допълним, че няма риск да пропуснете някое важно съобщение.

Вашият телефон просто няма да бъде в постоянно напрежение дали ще получи ново уведомление.

Харесвате ли емоджи?

Тогава със сигурност ще се зарадвате на това нововъведение. Android 7.0 Nougat поддържа Unicode 9 и около 70 нови емоджи. Преимуществено те имат човешка форма и са достъпни в различни цветове на кожата.

android 5

Вече разполагате и с

модерен личен помощник Google Assistant.

Новата функция представлява нещо като чат, в който задавате своите въпроси и получавате отговори. Не се опитвайте да хитрувате, асистентът е достатъчно умен и ще може да ви снабди с отговор на ясно реални въпроси.

„Затвори всичко“ – това удобно бутонче вече е налице. Появява се в отговор на потребителското желание да се затварят всички фонови приложения с едно докосване.

Край на времето, когато едно по едно изключвате всичко.

В Android 7.0 Nougat е подобрено и използването на приложенията. Например, можете да използвате някое, без да се налага да го инсталирате в телефона.

Трябва да знаете това за Android телефоните

На практика се получава така, че

сваляте на смартфона си само това, което ви е заинтересувало.

Android-Nougat-1

Бонус

В новата операционна система виждаме още една ненапълно нова функция, която познаваме от ОС Marshmallow. Става дума за нощния режим. Той е неизменна част от Android Nougat. Представлява следното: фонът на интерфейса се променя в по-тъмен или по-светъл цвят. Идеята е да се избяга от яркия бял цвят.

Телефони с 5-инчов дисплей, които заслужават вниманието ви

За радост на феновете от цял свят

новата операционна система предлага подобрен файлов браузър. Неговите възможности са разширени и включват не само копиране, но и набор за бърза навигация.

Източник на снимките: android.com