Полезни съвети      

Смартфони с 5-инчов екран, които заслужават вниманието ви

от Лили Георгиева | 20.10.2016 г.

За много потребители телефоните с 5,5-инчов дисплей не са удобни. Поради това устройствата с 5-инчов диагонал на екрана все още се радват на завидна популярност. Освен това никой не се осмелява да ги нарича „лопати“.

Този размер смартфон е

нито прекалено малък, нито прекалено голям.

Това ги прави универсални – допадат и на мъжете, и на жените.

Нека да разгледаме няколко модела, които са точни примери за оптималното съотношение цена, качество, размер на дисплея и възможности.

Lenovo Vibe Shot

Този модел е ориентиран към потребители-фенове на фотографията. Отличава се на фона на своите конкуренти с дизайн. Задният панел на Lenovo Vibe Shot е в стил компактна цифрова фотокамера.

lenovo vibe shot

5-инчовият дисплей е с резолюция 1920х1080. Чипсетът е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 615, работещ с честота до 1,7 гигахерца. Стабилната и плавна работа се осигурява от 3GB оперативна памет и 32GB вътрешна памет.

Основната камера е 16-мегапикселова с тройна светкавица, а предната е 8-мегапикселова.

Устройството работи с ОС Android 5, а капацитетът на батерията е 2900 мАч.

Категоричен плюс е наличието на слотове за 2 SIM карти и поддръжката на мрежи от 2G до 4G.

Още сега провери: актуалните оферти за Lenovo Vibe Shot

Sony Xperia M5 Dual

Xperia M5 2

Прочетете пълното ревю

Този модел се характеризира с балансираност и принадлежи към средния клас телефони. Радва се на дизайн, който прилича на по-скъпите му братя – метална рамка и заден панел от прозрачна пластмаса. Улавяте ли визията на моделите от серия Z?

И тук, разбира се, екранът е 5-инчов. Покрит е със закалено стъкло и е с резолюция 1920х1080 пиксела. Достойни за радост са яркостта и балансираното цветопредаване.

Смартфони с 3 SIM карти

Процесорът е MTK Helio X10, съчетан с 3GB оперативна памет и 16GB вътрешна памет, която можете да разширите с помощта на MicroSD карта.

За приятното преживяване по време на снимки са предвидени 21-мегапикселова основна камера и 13-мегапикселова предна камера.

За автономната работа отговаря батерия с капацитет 2600 мАч.

Хареса ли ви този модел? Проверете най-изгодните оферти за него в Sravni.bg.

OnePlus X

Още едно устройство, което няма претенциите да ви разори.

oneplus-x-1024x435

Екранът, както сами вече знаете, е 5-инчов с AMOLED матрица. Резолюцията е 1920х1080 пиксела. Процесорът е Snapdragon 801. Оперативната памет е 3GB, а вътрешната – 16GB. Разполагате със слот за карта памет, с която да подобрите този показател.

За правенето на снимки и заснемането на видео отговаря 13-мегапикселова основна камера и 8-мегапикселова предна камера. Капацитетът на батерията е 2525 мАч, благодарение на което можете при умерена работа да се радвате на телефона си до 2 дни с едно зареждане.

OnePlus X ли ще бъде? Научете цената му сега

Източник на снимките: Lenovo.com, sonymobile.com, oneplus.net