Полезни съвети      

4 важни правила, когато имате Android телефон

от Лили Георгиева | 16.03.2016 г.

Популярността на Android телефоните е несъмнена и в скоро време не се очаква да загуби позиции. Дали вече разполагатhttps://web1.sravni.bg/blog/wp-admin/post.php?post=2867&action=editе с такъв, или обмисляте покупката му, съществуват няколко важни правила, с които е желателно да бъдете запознати.

Със сигурност сте чували за съществуването на различни интересни приложения, игри, хитрости и особености. Възможно е приятел да ви е препоръчал някоя игра или пък необичайно приложение за социалните мрежи.

Съветваме ви да се придържате към следните 5 прости стъпки, когато разполагате с Android телефон.

1/ Никога не инсталирайте приложения, за които нямате идея какво представляват

Непознатите приложения може да ви привличат, но крият редица неизвестности. Като начало се доверете на по-популярните приложения, за които имате достоверна информация от свои познати.

В Google Play ще се натъкнете на изобилие от приложения, кое от кое по-интересно и по-обещаващо. Сред тях обаче има и такива, които носят вреди.

Доверявайки се на приложенията, които излизат в класацията „Най-популярните“, понижавате риска от инсталирането на вирус.

2/ Не използвайте приложения за икономии на батерия

Те категорично ще ви дадат ново познание, но според експерти подобни приложения носят повече вреда, отколкото полза. Тук отново ви съветваме да се доверите на опитни хора, които са сигурни в достойнствата на подобен род приложения.

4 начина да пощадим батерията на смартфона

3/ Не съхранявайте контактите си само на смартфона

Лоша идея е да съхранявате данните за всичките си контакти само на мобилното устройство. Това означава, че в случай на загуба, ще бъдете изправени пред мини грандиозен проблем. Знаете за какво говорим. Затова препоръчваме да направите резервно копиране на контактите.

Coolpad Modena2

4/ Не пренебрегвайте защитата

Много хора отказват все още да си сложат парола. Други път се радват от сърце на скенерите за пръстови отпечатъци, тъй като чрез тях минимизират риска от нежелано проникване до личните данни, които, ако се замислите, са в изобилие в телефона ви.

Допълнителната безопасност не е излишна.

И една полезна възможност:

Знаете ли как да записвате телефонен разговор? Възможно е поради някаква причина да поискате да направите именно това. Например, водите разговор с някой известен човек или пък искате да запишете честитка за свой приятел, защо да не използвате тази опция.

Преди да опознаете как можете да го направите, трябва да знаете, че не можете да записвате друг човек, без да го информирате за това. Съветваме ви да се съобразите с това.

Как да запишете телефонен разговор с Android телефон?

Samsung Galaxy S7 Edge 3

Най-лесният и бърз начин е като използвате допълнително приложение. Ще открие изобилиете от програми за тази цел.

По какво да познаем бюджетния телефон?

Обикновено записването става чрез пускането на режим високоговорител. След това отваряте приложението, което сте избрали. Записвате разговора. Колкото по-добре се чува гласът на събеседника, толкова по-добре. За оптимален резултат можете да увеличите максимално звука.

Записаният телефонен разговор можете да откриете в „Recordings“ в самото приложение.

Надяваме се, че сме ви били полезни!

Източник на снимките: lg.com, samsung.com, coolpad.eu