Полезни съвети      

Флагмански телефон за геймъри

от Лили Георгиева | 10.11.2017 г.

Компанията Razer отдавна е известна на повечето геймъри като производител на игрова компютърна периферия. Сред новите й продукти съвсем скоро излезе на пазара ултрабукът Razer Blade, а сега е ред да бъде покорен пазарът за мобилен гейминг.

Първото устройство на компанията в тази посока е смартфонът Razer Phone. Той е ориентиран конкретно към любителите на игрите.

Телефонът постъпва в продажба след броени дни. В момента е достъпен само за предварителни поръчки на сайта на компанията. Цената му е 699 евро.

Razer Phone е изпълнен в класически формат. Поради това той няма да ви впечатли с модерната през последно време тендеция за минимум рамки. Напълно възможно е това да е плюс. Все пак рамките горе и долу на екрана предлагат комфорт на играещия.

Корпусът на устройството е от анодиран алуминий. То тежи почти 200 грама. Дебелината на телефона е 8 мм. Въпреки умерените си габарити, смартфонът е тежък.

Предният панел е покрит частично със стъкло. Отгоре и долу на екрана има ивици с мрежеста фактура, там са скрити колонките.

Задният панел на свой ред е от алуминий. В ъгъла горе е разположена двойна камера със светкавица. По средата виждаме фирмения логотип. В стандартната версия смартфонът е бял. Има специална модификация, която е боядисана в зелено.

Няколко характеристики, които трябва да знаете

Razer Phone е флагманско устройство. Срещу парите, които ще дадете за него, ще получите актуален процесор и графичен ускорител. Те са предвидени за потребностите на геймърите. Дисплеят е с диагонал 5,7 инча. Резолюцията е QHD 2560х1440. Той е изпълнен върху IPS матрица Sharp, която поддържа честота на обновление до 120 херца.

За и против флагманите

Чипсетът е на ниво – Snapdragon 835 с 8 ядра, работещи с честота до 2,35 гигахерца. За обработката на 3D отговаря GPU Adreno 540. Това е най-мощният чипсет за Android-смартфон към настоящия момент – това напълно обяснява защо устройството е таргетирано за геймъри.

Операционната система е Android 7.1.

Оперативната памет е 8 GB – за момента това е максималният показател за сматфон. Вътрешното хранилище е 64 GB. Те са напълно достатъчни за повечето потребители. Ако ви трябва повече памет, може да си позволите такава чрез слота MicroSD.

Батерията е с капацитет 4000 мАч. Производителят твърди, че тя е достатъчна за 63 часа слушане на музика или 7 часа играене на игри.

За сравнение средният показател при флагманските смартфони в режим игра е 4-5 часа.

Добра новина е поддръжката на бързо зареждане QuickCharge 4+. Съобщава се, че за половин час може да „попълните“ заряда от нула до 50%.

Razer Phone разполага още с топ камери. Нали е флагман! Задната камера е снабдена с тандем от 12- и 13-мегапикселови матрици. Основната матрица е оборудвана с обектив с апертура

F/1,75, а вспомагателната – F/2,6.

Предната камера е с резолюция 8 MP и апертура на обектива F/2.

Смартфони, приличащи на флагмани

Някои важни уточнения

Тъй като Razor Phone е устройство, което е ориентирано към геймърите, то предлага няколко интересни възможности в други сфери. Например снабдено е с двойна камера, която поддържа двукратно оптическо мащабиране. Налице е поддръжка на фазов автофокус.

Смартфонът осигурява висококачествени снимки. Те са способни да се конкурират с ред камерафони на пазара.

Още една особеност е стереозвукът. Налице са две колонки, които са разработени по стандарт   Dolby Atmos. Снабдени са с отделни усилватели и са сертифицирани по THX. За уточнение тези особености са характерни за акустично оборудване за кина. Рядко се срещат при смартфони.

Източник на снимките: razerzone.com