Полезни съвети      

Представиха Oppo A79

от Лили Георгиева | 30.11.2017 г.

Едно от най-новите попълнения към семейството на Android-телефоните вече е факт – Oppo A79. Той ще бъде запомнен с много неща, но също така и с това, че е сред последните интересни модели, представени към края на 2017 г.

Преди всичко потребителите

ще обърнат внимание на екрана му, който е подобен на дисплеите на най-запомнящите се флагмани през сезона. Търговската версия се отличава с ОС Android. Друга особеност са камерите, които са изключително важна характеристика през последните години, когато става дума за мобилни устройства.

Oppo A79 ще ви навее спомени за флагмана на бранда – Oppo R11s. Разбира се, последният се характеризира с доста по-мощни характеристики. Особеностите на новия модел обаче са най-новото, което пазарът може да предложи.

Получавате 6-инчов екран

с резолюция 2180 x 1080 пиксела, като съотношението на страните на дисплея е 18:9. Устройството се характеризира с доста тънки рамки отгоре и отдолу. Отчитайки, че смартфонът е част от средния клас, отношението на размера на екрана към размера на повърхността на предния панел е доста високо.

Телефони с превъзходна производителност

Oppo A79 е базиран чипсет MediaTek Helio P23, снабден с 8-ядрен централен процеор на основата на ядра Cortex-А53. Оперативната памет е 4 GB, а капацитетът на вътрешното хранилище – 64 GB.

Добра новина е, че разработчиците са предвидили наличието на слот за карта памет microSD.

Смартфонът върви с капацитет на батерията 3000 мАч. Поддържа се още зареждане  VOOC, което гарантира много бързо възстановяване на заряда от енергия.

За почитателите на селфитата и снимането с телефон

ще бъде полезно да знаят, че Oppo A79 е снабден с 16-мегапикселови камери. Едната е на предния панел, а другата – на задния. Основният акцент при основната е по-впечатляващата диафрагма – F/1.8, сравнено с предната камера.

Показателят на селфи-камерата на Oppo A79 е F/2.0.

5 евтини, но удачни смартфона

Точно под основната камера се намира скенерът на пръстови отпечатъци. Наличието му гарантира по-висока безопасност на данните и защита на съдържанието от злонамерени хора в обръжението ни.

Oppo A79 работи на базата на операционна система Android 7.1.1 Nougat.

Смартфонът се предлага в два цвята – черно и шампанско. Последният определено ще допадне на романтичните и нежни натури. При черния цвят е заложено на класиката.

Източник на снимките: oppo.com