Полезни съвети      

5 евтини, но удачни смартфона

от Лили Георгиева | 16.11.2017 г.

Смартфоните в ниската ценова категорията влизат в класациите за най-популярни мобилни устройства. Те са по-достъпни, предлагат все повече „флагмански“ черти и от година на година стават по-интересни.

Поради това е напълно логично, че производителите пускат повече модели в този клас. Асортиментът е достатъчно богат, но не всички телефони заслужават внимание. Наред с отлични решения може да попаднете и на неудачни, а ние искаме да ви спестим тези неудовлетворителни минути.

За целта съставихме списък от 5 популярни смартфона, които може да купите на ниска цена. Те си струват обмислянето.

Samsung Galaxy J3 (2016)

Samsung Galaxy J3 (2016) е евтин смартфон от лидера сред производителите на мобилни телефони. Може да определим характеристиките му като скромни, но съвременни. Той разполага с 5-инчов екран с резолюция HD, създаден по технология AMOLED. Оперативната памет е 1,5 GB. Напълно достатъчна за нересурсоемки задачи. Вътрешната памет е 8 GB. Добрата новина след предходното изречение е, че имате възможност да я разширите с помощта на MicroSD карта.

Какво още може да кажем за Galaxy J3 (2016)? Той разполага с добра 8-мегапикселова камера, поддръжка на LTE, тънък корпус. Батерията не е сред най-големите като капацитет – 2600 мАч. С оптимизацията на Samsung обаче резултатите са отлични за този клас. Превъзхождат ред китайски модели с капацитет на батерията 3500 мАч.

Операционната система е Android 6.

Meizu M5S

През 2016 г. Meizu поема към повишаване на диагонала на екраните на компактните бюджетни устройства. Сега той възлиза на 5,2 инча с резолюция HD. Чипсетът е MT6753 и съдържа 8 ядра, които не са сред най-бързите на пазара. Оперативната памет е 3 GB, а вътрешната – 32 GB. Налице е още съвместен слот MicroSD.

Ако търсите устройство за снимки, трябва да знаете, че с Meizu M5S ще правите средни като качество кадри. На дневна светлина, разбира се, ще се получават по-добре.

Капацитетът на батерията е 3000 мАч.

Телефони с удивителна автономна работа

Плюс на този модел е наличието на скенер на пръстови отпечатъци отпред. Операционната система е Android 6.

Moto G5

Moto G5 – смартфон за тези от вас, които искат да се снабдт с евтино устройство, съчетано с нелоша камера и балансирани характеристики. Той е снабден с 5-инчов дисплей с FullHD резолюция. Чипсетът е Snapdragon 430 – скромно решение на фона на флагманските модели. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешното хранилище – 16 GB. Налице е възможност за разширяване на паметта.

Камерата се отличава в положителна посока от тези на конкурентите в този клас.

Капацитетът на батерията е 2800 мАч. Операционната система е Android 7.

LG X power K220DS

LG X power K220DS е следващото бюджетно решение, което искаме да ви предложим. То е снабдено с по-голяма батерия. Смартфонът предлага 5,3-инчов дисплей с HD резолюция и чипсет MT6735. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 16 GB. Отново е налице слот за карта памет. Добра новина за тези от вас, които обичат да снимат редовно.

Камерата е 13-мегапикселова – типична за евтините устройства на пазара. Снима никак лошо. Батерията е с капацитет 4100 мАч, което придава на LG X power по-изразителна представителност на фона на конкурентите.

Операционната система е Android 7.

Xiaomi Redmi Note 4X

Xiaomi Redmi Note 4X е бюджетен модел, който достойно влиза в класацията за най-добри в сегмента си. Снабден е със съвременен процесор, екран с диагонал 5,5 инча и резолюция FullHD. Чипсетът е Snapdragon 625 – най-добрият в средно-бюджетната категория.

Оперативната памет е 3 GB, а вътрешната -32 GB. Има хибриден слот за флаш.

Камерата е 13-мегапикселова и снима добре при нормално осветление. Батерията е с капацитет 4100 мАч и осигурява задоволителна автономна работа, позволявайки в продължение на 15 часа да гледате видео.

Операционната система е Android 7.

Източник на снимките: mi.com, samsung.com, lg.com,