Полезни съвети      

Най-производителните смартфони към февруари 2017

от Лили Георгиева | 10.03.2017 г.

Производителността е един от най-важните показатели, по които си струва да се ориентираме, когато купуваме съвременно устройство. Тя гарантира, че телефонът ни ще може повече време да бъде полезен, тъй като ще може да поеме новостите, които съвременният пазар предлага – а те, не се и съмнявайте, излизат сякаш под час.

Днес ще ви представим няколко модела, които попаднаха в класация, базирана на производителността.

Присъстват най-новите айфони и няколко Android-устройства.

Интересното е, че макар да мина половин година от появата на пазара на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, те се намират на челните позиции. Класацията е съставена по теста на GFXBench.

Първите места се отреждат на айфоните, тъй като процесорът Apple A10 по време на изпитанията се е представил по-добре от Snapdragon 835.

И така,

Челната първа позиция е на iPhone 7 Plus, следва го iPhone 7.

iphone 7 iphone 7 plus 1

iPhone 7 Plus е истинско бижу на пазара за мобилни телефони, като Apple са въвели редица промени. Обновен е бутонът Home, липсва аудио жакът, а самият телефон е по-стилен и по-лек. Освен нов дизайн, Apple предлагат и подобрени камери, а също така и два нови цвята – черно и черен оникс (Jet Black) (те, както и старите цветови решения – White, Gold и Rose Gold, гарантират индивидуалност). Към пълното ревю

На трето място е OnePlus 3T.

OnePlus 3T

Този смартфон заслужава вниманието ви, тъй като предлага най-бързия съвременен процесор Qualcomm Snapdragon 821, 16-мегапикселова предна камера, опция с 128 GB вътрешна памет, капацитет на батерията 3400 мАч.

Как да почистите оперативната памет на телефона

На четвърто място е LeEco Le Pro 3.

Смартфонът предлага 5,5-инчов дисплей с резолюция Full HD (1920 × 1080 пиксела, защитно 2,5D-стъкло, система Qualcomm Snapdragon 821 с четири ядра 2,35 GHz CPU и графичен процесор Adreno 530. Оперативната памет е 4/6 GB, а вградената – 32/64 GB.

 

LeEco Le Pro 3

На пето виждаме непознатия за българската аудитория Smartisan Hammer M1L.

Smartisan Hammer M1L

Най-производителните смартфони на пазара

На шесто – ZUK Edge.

За разлика от Edge-моделите на Samsung, ключов елементи при ZUK Edge са тънките горна и странични рамки на дисплея. Благодарение на интересното решение, инженерите са успели да поместят 5,5-инчов екран върху компактен корпус.

Дисплеят заема 85% от предния панел. Моделът е с габарити  142,9 x 74,5 x 7,68 мм. За сравнение при iPhone 7 Plus, който предлага същия размер на диагонала на дисплея, тези параметри са: 158,2 x 77,9 x 7,3 мм.

ZUK Edge е разработен на базата на Qualcomm – 4-ядрен Snapdragon 821 в комбинация с 4/6 GB оперативна памет, 64 GB вградена памет, 13-мегапикселова камера с фазов автофокус, 8-мегапикселова предна камера, скенер на пръстови отпечатъци, порт USB Type-C и батерия с капацитет 3100 мАч. Устройството поддържа технология за бързо зареждане Quick Charge 3.0. ZUK Edge се предлага в черно и бяло.

ZUK Edge

На седмо място имаме още един екземпляр, който добре познаваме – OnePlus 3.

Външността на OnePlus 3 е доста привлекателна и по особен начин напомня на устройствата на HTC и Huawei. Добрата новина е, че телефонът е доста по-здрав от предшествениците си и наедно с това по-лек. Дебелината му е едва 7,35 мм. В долната му част ще откриете порт Type-C USB 2.0. Към пълното ревю

oneplus 3 1

А на последните три позиции от осмо до десето място се нареждат – Xiaomi Mi 5S Plus, Mi 5S и Mi Note 2.

Източник на снимките: apple.com, mi.com, leeco.com, zukmobile.cc, oneplus.net