Полезни съвети      

По какво Google Pixel 2 се отличава от Google Pixel?

от Лили Георгиева | 11.10.2017 г.

Съвсем скоро Google представи обновената си линия флагмански смартфони – Pixel 2. Устройствата, които въобще не се отличават с дизайн, са получили отлични технически характеристики и множество много функции.

Нека да разгледаме основните разлики между Pixel и Pixel 2.

Дисплей

Задължително трябва да споменем диагоналите на дисплеите. При Google Pixel 2 остава същия размер, но при Pixel 2 XL нараства до 6 инча, заемайки по-голяма част от предния панел. Сега съотношението на страните на дисплея на Pixel 2 XL е 18:9, което е в традициите на конкурентните флагмански устройства.

Вече потребителят разполага и с поддръжка на технологията Always-On, позволяваща да се изобразява актуална информация на устройството дори при блокиран екран. С цел избягване на драскотини на дисплея производителят е заложил и при двата модела на закалено стъкло Gorilla Glass 5.

Камера

И предишните, и сегашните Pixel телефони са снабдени с абсолютно идентични фотомодули, което не попречи на Pixel 2 да стане лидер в класацията на DxOMark. Тук положителна роля играе оптическата стабилизацията на изображението, а също така особените алгоритми на снимане на портрети, ефектно размиващи задния фон и т.н.

Процесор

Въпреки че според слуховете двата нови Pixel телефона трябваше да бъдат снабдени с процесор Snapdragon 836, те разполагат със Snapdragon 835. Тук виждаме един ход, който вероятно в бъдеще ще се разкрие напълно. Това не пречи на двете устройства да бъдат изключително конкурентни на пазара. В това няма съмнение.

Памет

В духа на направеното досега от Apple в Google са решили да дадат на потребителите това, което последните чакат от доста време. А то е – голямо хранилище на данни. Сега базовите конфигурации на Pixel 2 и Pixel 2 XL включват в себе си минимум 64 GB вътрешно хранилище, като най-скъпите конфигурации стигат до 128 GB.

3 китайски смартфона, които си заслужават

Слот за слушалки

Него вече го няма. Една стъпка напред към интересното бъдеще. Инженерите на компанията с тази крачка са отстреляли два заека, освобождавайки място за оптическия стабилизатор на изображението и за допълнителна стереоколонка.

Active Edge

Новые Pixel 2, подобно на HTC U11, са снабдени с чувствителни странични рамки. Потребителят може с лекота да извика своя асистент Google Assistant, без да прибягва до познатата гласова команда – това се случва след силно натискане отстрани на смартфона.

Това нововъведение може да бъде от полза на местата, където има струпване на много хора.

Източник на снимките: google.com