Полезни съвети      

3 китайски смартфона, които си заслужават

от Лили Георгиева | 22.05.2017 г.

По съотношение цена/производителност китайските смартфони отдавна са на лидерската позиция. Да се постави по-нов чип, да се коригират оперативната и постоянната памет – това не е никак сложна задача. Затова китайците всяка година радват милиони потребители с флагмански характеристики на достъпна цена.

Най-мощните устройства към днешна дата впечатляват с напредничавостта си. И преди сме ви изтъквали достойнствата на китайските модели. Днес ще предложим 3 китайски модела, който не споменаваме толкова често. Те заслужават вниманието ви, тъй като в тестовете на AnTuTu по комплесна оценка се нареждат на предни позиции.

OnePlus 3T

мощен и достъпен китайски фаблет

Вторият по производителност китайски смартфон е пред погледа ви. Той се появи на пазара през ноември 2016 г.

Чипсетът на устройството е Snapdragon 821, съчетан с 6 GB оперативна памет и 64/128 GB вградена памет. Няма слот за карта памет MicroSD.

Корпусът на OnePlus 3T е металик, изработен от алуминий. Екранът е с диагонал 5,5 инча и резолюция FullHD, изпълнен по технология AMOLED.

Двете камери са снабдени със сензори по 16 MP. Налице е оптическа стабилизация. Капацитетът на батерията е 3400 мАч. Поддържа се технология за бързо зареждане.

Въпреки че моделът излезе на пазара преди половин година, в момента той е едно от най-добрите предложения по съотношение цена/качество/производителност. Освен това той редовно получава всички обновления на операционната система.

Lenovo ZUK Edge

китайски флагман с тънки рамки

Тенденцията към намаляване на рамките около екрана е на мода в последно време. Lenovo не се разграничава от нея.През декември миналата година на бял свят се появи ZUK Edge. Става дума за компактен фаблет, който е базиран на мощен чипсет Snapdragon 821, 4 или 6 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет.

Смартфонът привлича окото със стъкления си корпус с метална основа.  Екранът е с диагонал 5,5 инча, резолюция 1920х1080 пиксела. Типът на дисплея е TTDI – т.е. става дума за In-Cell IPS дисплея, при който сензорният слой е разположен директно на матрицата.

Основната камера е с резолюция 13 MP. Поддържа се фазов автофокус. Капацитетът на батерията е 3100 мАч.

Смартфони с удивителна автономна работа

Lenovo (Motorola) Moto Z

ултратънък модулен фаблет с QHD

Той наистина е супертънък. Дебелината на корпуса е едва 5,2 мм. Второ, поддържа сменяеми модули MotoMods. Сред тях са проектор, камера с оптическо зумиране, powerbank, колонка и други устройства.

Благодарение на избора на чипсет Snapdragon 820, Lenovo (Motorola) Moto Z е мощен флагман. Освен това е снабден с 4 GB оперативна памет и 32/64 GB постоянна памет.

Дисплеят е 5,5-инчов, изпълнен по технология AMOLED и има QHD резолюция – 2650х1440 пиксела.

Основната камера снима с резолюция 13 MP, снабдена е с фазов и лазерен автофокус, оптическа стабилизация, оптика с диафрагма F/1,8.

Капацитетът на батерията е едва 2600 мАч. Не на всеки ще се хареса отсъствието на 3,5-милиметровия жак.

Като резултат Lenovo (Motorola) Moto Z не може да се нарече най-мощният телефон на пазара. Той обаче е доста интересно китайско предложение. Ще се понрави на почитателите на селфитата. Предната камера е снабдена с прилична светкавица.

Източник на снимките: lenovo.com, zukmobile.com, oneplus.net