Полезни съвети      

6 телефона с нестандартни селфи камери

от Лили Георгиева | 10.02.2017 г.

Живеем във време, когато правенето на снимки и видеа е детска игра. Наистина е така. Не лъжем, нито преувеличаваме. Ако хвърлите поглед на галериите със снимки, ще забележите, че сте документирали живота си, ако не по дни, то по седмици.

От тази гледна точка е любопитно да хвърлим поглед към смартфоните на пазара, които предлагат нестандартни селфи камери. Проявявате ли интерес към такава тема?

Ние, да. Затова нека да започваме.

Sony Xperia XA Ultra

Xperia XA Ultra 1

Този смартфон предлага завидно голям екран. Той е 6-инчов и с отлично качество на картината. Освен това XA Ultra  предлага на съвременния потребител прекрасна 16-мегапикселова камера с оптическа стабилизация на изображението и светодиодна светкавица.

Технологията, по която работи последната, е интересна. Тя оказва положително влияние върху качеството на снимките, когато ги правите в условия на недостатъчна светлина. Кадрите в движение също стават по-добри от очакваното.

Vivo X9

Vivo X9

Едно от устройствата, което заема специално място в семейството на селфи смартфоните, е Vivo X9. На предния му панел са разположени два модула – 20-мегапикселов и 8-мегаписелов. Те гарантират прекрасни портрети с ефект дълбочина на рязкост. Светодиодната светкавица предлага мека светлина.

Смартфони с отлична камера

Не бива да загърбваме останалите характеристика на Vivo X9. Телефонът е снабден с корпус от алуминий и 5,5-инчов OLED дисплей, защитен с Gorilla Glass 5. За ваша информация това е вторият смартфон, след Note 7, който разполага с такава защита.

На свой ред процесорът е приличен – Snapdragon 625. Съчетан е с 4 GB оперативна памет и 64/128 GB вградена памет. Основната камера е 16-мегапикселова.

Moto Z

Moto Z

Знаете ли, че в този изключително тънък смартфон се побира широкоъгълна предна камера, снабдена със светодиодна светкавица? Така е.

Корпусът на Moto Z е от метал и е с дебелина 5,19 мм.

Vivo V5

Vivo V5

При този модел получавате предна камера със завидна резолюция – 20-мегапиксела, а също така и висококачествен сензор Sony IMX376 с диафрагма F/2.0. Получавате и светодиодна светкавица.

Съвети за снимане от носител на Пулицър

V5 е по-евтиното решение, ако трябва да го сравняваме с Vivo X9.

Разполага с 5,5-инчов дисплей с HD резолюция, 13-мегапикселова камера, 4 GB оперативна памет и 8-ядрен чипсет.

Samsung Galaxy A5 2017

Galaxy A5 2017

Този смартфон е надарен с предна камера с колосална резолюция – 16 MP. Диафрагмата е F/1.9 – идеална е за селфита.

Същата резолюция и диафрагма има при основната камера. Освен това този модел предлага бърз процесор, скенер на пръстови отпечатъци и корпус, защитен срещу проникване на вода. Харесва ли ви дотук?

Купете си Galaxy телефон до 400 лв.

Huawei Nova

Huawei Nova

Не е възможно да приключим тази тема, ако не споменем един от вълнуващите модели в последно време – Huawei Nova. Смартфонът действително предлага една от най-добрите селфи камери на пазара. Тя е с резолюция 8 MP и с размер на матрицата 1/3,2″.

В същото време корпусът е качествен и привлекателен на вид. Не разполага със защита срещу влага, но това е един повод да продължите да не се къпете със смартфон.

От останалите характеристики си струва да споменем чип Snapdragon 625.

Източници на стимките: huawei.com, samsung.com, motorola.com, sonymobile.com, vivo.co.in