Полезни съвети      

Представиха флагмана Nokia 8

от Лили Георгиева | 18.08.2017 г.

Този флагмански смартфон е натоварен със сериозна задача. Очакванията към него са доста високи – това се дължи на наследството, което компанията Nokia остави на милиони потребители на телефони по света.

HMD Global вече успя да предложи на света няколко нови модела с операционна система Android. Особено значение обаче имат флагманите. А Nokia 8 е именно такъв. Той олицетворява надеждата на компанията и е нов шанс за марката да се наложи на пазар, който в наши дни е доста конкурентен и бързопроменящ се.

Затова започваме веднага да ви представяме основните козове в ръкава на Nokia 8. Негова главна особеност е камерата. В партньорство с Карл Цайс смартфонът е снабден с двойна 13-мегапикселова камера с цветен и монохромен сензори. Данните от тях се събират в едно изображение с висока изразителност, благодарение на технологията Image Fusion.

Предната камера също е 13-мегапикселова. Тя е снабдена също така с автофокус, но особено внимание си заслужава да обърнете на режима стрийминг на видео във Facebook и YouTube директно от приложението на камерата. Може да пускате изображения както от основната камера, така и от предната едновременно. Преживяването е интересно.

Заделете от интереса си и малко

за звука по време на снимане на видео.

Тук от Nokia са заложили на

технологията Ozo Audio.

По-рано тя се срещаше само в устройствата на професионалисти от Холивуд.

Това е първото мобилно въплъщение на технологията, което позволява да се снима видео със стереозвук с високо качество. Не е лошо като идея, нали?

А сега да се насочим към дизайна на Nokia 8.

Смартфонът изглежда определено привлекателно. Той наподобява устройствата от 2016-а година. Дисплеят е заобиколен от внушителните размери на рамките. На лицевата част виждаме физически клавиш, от които през 2017 г. много производители се отказаха.

Телефони за меломани

Nokia 8, ако трябва да бъдем честни, визуално не провокира визия за бъдещето. Много други модели, съдържащи в наименованието си осмицата, са далеч по-напредничави.

След като уточнихме този детайл, време е да допълним представата за флагмана на Nokia с още няколко характеристики.

Смартфонът работи с процесор Snapdragon 835 от Qualcomm. Това е добра новина. Той е съчетан с 4 GB оперативна памет и 64 GB вградена памет. Последната може да увеличите с помощта на карта памет microSD.

Колкото до дисплея,

диагоналът му е задоволително голям. Става дума за 5,3 инча с QHD резолюция. В Nokia са се спрели на капацитетът на батерията от 3090 мАч, който е призван да поддържа продължително време екрана светещ.

Какво още му трябва на един телефон, за да бъде флагмански? Това се питат обикновено експертите, когато на пазара се появи устройство с такива претенции.

В този ред на мисли Nokia 8 буди разочарование, тъй като не е защитен срещу попадане на влага в корпуса. Предвидена е само защита срещу пръски, или стандарт IP45.

Накрая ще отбележим и нещо любопитно, което вълнува доста от потребителите, които подбират смартфоните си и по показател цвят.

Nokia 8 може да бъде открит на пазара в четири разноцветки: Polished Blue, Polished Copper, Tempered Blue и Steel. Телефонът постъпва в продажба на 6 септември.

В Европа устройството ще струва 599 евро – напълно логично за истински флагман.

Източник на снимките: nokia.com