Полезни съвети      

Телефони с отличен звук за меломани

от Лили Георгиева | 13.07.2015 г.

Немският философ и писател Фридрих Ницше е казал: „Без музиката, светът щеше да бъде грешка“.

Именно по тази линия можем да отправим критика към част от съвременните смартфони, чиито разработчици занижават качеството именно на компонентите, отговарящи за възпроизвеждането на музика. Телефонът днес е устройство, от което се изисква да извършва много задачи, т.е. да спомага за удовлетворяването на различни потребности – битови, развлекателни или пък професионални. Но музиката не е просто забавление – тя вдъхновява, настройва съзнанието ни, дава тон на живота ни. И това не си го измислям аз, казал го е философът Платон векове преди новата ера: „Музиката дава душа на вселената, криле – на ума, полет на въображението и живот на всичко“.

Затова от Sravni.bg решихме да насочим вниманието ви към най-добрите смартфон предложения, които си заслужава да имате като меломани. Съставяме списъка си на база няколко показатели: сила на звука, качество, точност и чистота.

htc one m9

HTC One M9

От модела One M7 HTC показва отличен показател на звука, който постоянно се подобрява. Музикалните възможности на HTC One M9 не се проявяват на висота само при възпроизвеждането на музика, но и при гледането на филми и клипчета в YouTube. Апаратът използва имитация на 5-канален обемен звук, както в слушалките, така и през високоговорителите BoomSound. Резултатът е атмосферен ефект при гледане на видео.

Смартфонът е един от най-добрите, когато става дума за сила на звука.

iPhone 6 PlusiPhone 6 Plus

Този „фаблет“ показва много висок запас на сила при слушане на музика със слушалки и в същото време е един от най-силните външни високоговорители. Въпреки че външният високоговорител се намира на долния ръб на смартфона, той е изключително силен и звукът е чист.

Samsung Galaxy Note 4

Ако се заглеждате към това „чудовище“, задължително проверете дали модела, който избирате е с процесор собствено производство на Samsung — Exynos 7 Octa. Именно при този смартфон се използва едно от най-добрите аудио решения – звуков чип Wolfson Microelectronics WM5110E.

телефон meizu mx4 pro

Meizu MX 4 Pro

Meizu стават все по-популярни, като известността им ще продължава да расте, ако продължават да предлагат на пазара добре композирани смартфони. В списъка ни слагаме и един модел на компанията, тъй като силата, качеството, чистота и точността на звука са от най-високите.

Vivo XPlay 3S

Благодарение на специалния звуков чип, сдвоените стерео високоговорители и свързването към усилвател, Vivo XPlay 3S е сред лидерите по музикални показатели днес. Звукът е чист и мек на всички честоти, силата му – също отлична. Единственият минус е, че смартфонът губи много енергия заради високоговорителите.

телефон sony xperia z3

Sony Xperia Z3

Високоговорителите в японското устройство са прикрити с мембрани, защитаващи от вода – това обаче не влошава музикалните му качества. Качеството на звука остава на висота. Звукът е чист, дълбок и достатъчно силен. Положителна черта е наличието на програма, която ви позволява да настройвате така звученето, че да ви удовлетвори максимално. Звукът в слушалките също е без забележки.

Източници на снимките: htc.com, apple.com, meizu.com, sonymobile.com, vivo.my