Полезни съвети      

Най-добрите 20 смартфона на пазара

от Лили Георгиева | 06.04.2016 г.

На съвременния пазар съществуват много смартфони, които предлагат както изключително качествени камери, така и привлекателен дизайн, висока производителност, отлична автономна работа, издръжливост на падания, функция за защита на данните и т.н. Това прави изборът на устройство трудна задача.

Тя още повече се усложнява от факта, че всеки месец на пазара излизат нови телефони. Така критерият, по който някои потребители избират смартфона си, а именно новост, не е адекватен.

Новостите в технологичната сфера са толкова много и толкова разностранни, че е на практика излишно потребителят да прави избора си на базата на актуални модели.

По-скоро трябва да се съсредоточи върху покриването на собствените си потребности. Това може да означава, че смартфонът може да е изработен и да излязъл на пазара дори преди 2-3 години.

В днешната статия ще приложим класацията на сайта Techinsider, който следи изкъсо случващото се не само в сферата на смартфоните, но като цяло в света на технологиите.

20/ BlackBerry Passport

Този телефон печели потребителя с уникалния си квадратен дизайн. Категорично ще се влюбите в него, ако сте почитатели на BlackBerry.

19/ BlackBerry Classic

blackberry classic

Следващата позиция също е отредена на BlackBerry телефон. Той до известна степен прилича на по-старите модели.

18/ Microsoft Lumia 950

Ако сте от хората, които се нуждаят от приложенията на Microsoft, този телефон е за вас. Предлага също така добро качество на камерата и можете да го свързвате с клавиатура, мишка и монитор.

17/ BlackBerry Priv

Този телефон работи с операционна система Android. Прилича на типичен Android смартфон, но не съвсем, тъй като разполага с плъзгаща се клавиатура.

16/ Moto G

Motorola Moto G 4G

Това не е най-мощният смартфон, който можете да пожелаете, но пък се предлага на добра цена. Освен това изпълнява всички функции, от които се нуждае средностатистическият потребител.

15/ HTC One A9

Макар да изглежда като айфон, под корпуса този телефон е напълно различен.

14/ HTC One M9

HTC one m91

Това е последният флагман на HTC. Както забелязвате, характеризира се с изключително добър дизайн. Любопитното е, че производителят е решил при него да бъдат изключени системата за мобилно разплащане и сензорът за пръстови отпечатъци.

13/ iPhone 6 Plus

iPhone 6 Plus

Още в началото споменахме, че си заслужава да обърнете поглед към по-старите модели. При този айфон нещата стоят точно така. Той не е най-новият, но в същото време е изключително добър. Освен това ще се сдобиете с него на по-ниска цена.

12/ iPhone 6

iphone 6s

Още една добра сделка, ако искате да имате айфон.

11/ OnePlus 2

OnePlus 2

Отличен избор на телефон, ако търсите прецизно изработено устройство с отлични технически характеристики на добра цена. Смартфонът е дело на китайска стартъп компанията, наречена OnePlus.

10/ Moto X Pure

Това е едно от най-изненадващите устройства, пуснати миналата година.

9/ Samsung Galaxy Note 5

samsung galaxy note 5

Ако обичате телефони с големи екрани, определено този ще ви допадне! Дизайнът от метал и стъкло е изключително добро попадение.

8/ LG G5

lg g5 6

Този модел излезе на пазара съвсем скоро и впечатлява всички със свалящото се дъно, благодарение на което потребителят може да смени разредена батерия.

Дъното служи и за много други цели, например за поставянето на „модули“, които са свързани с различни нови функции.

Този смартфон разполага с изключително добра камера. Това е важен показател за хората, които обичат да снимат.

7/ Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 и S7 Edge

Този смартфон е сред онези, за които дълго време се носят слухове и се водят дебати. След като мина премиерата му, всичко се нареди на мястото си. Samsung Galaxy S7 е мощен телефон с отлични функции, защитен е срещу вода и разполага със слот за MicroSD карта.

6/ Samsung Galaxy S7 Edge

Смартфонът се характеризира с малко по-голям дисплей и по-голяма батерия от обичайния Galaxy S7.

5/ Nexus 5X

nexus 5x

На 5-то място в класацията на Techinsider е този Nexus телефон. Той съвсем достойно се нарежда в Топ 20 на най-добрите смартфони в наши дни.

4/ Nexus 6P

Nexus 6P 2

Nexus 6P е леко по-голямата версия на новия Nexus 5Х. Дело е на Huawei, китайска смартфон компания, която се радва на завидна репутация.

3/ iPhone SE

iPhone SE 4

В Топ 3 на класацията на сайта за технологични новини виждаме три айфона. Най-новият е iPhone SE.

2/ iPhone 6S Plus

Това е един от най-мощните телефони в наши дни, благодарение на новия A9 чип. Привлича потребителите и с функцията 3D Touch, за която сме ви разказвали много пъти.

Можем да споменем още изключително бързо работещия сензор за пръстови отпечатъци, както и Live Photos.

1/ iPhone 6S

iphone 6s 1

Най-доброто от най-доброто.

Източник на снимките: htc.com, apple.com, huawei.com, google.com, motorola.com, microsoft.com, lg.com, oneplus.com, blackberry.com