Полезни съвети      

Първият телефон с чипсет Snapdragon 836

от Лили Георгиева | 26.07.2017 г.

Запознати с най-интересните новости в света на мобилните технологии съобщават, че предстоящият Google Pixel 2 ще бъде исторически. Той ще бъде първият смартфон, който ще бъде базиран на чипсет Snapdragon 836.

Източниците не уточняват дали чипсетът ще бъде използван и в двете устройства – Pixel 2 и Pixel 2 XL, или само в едното. Както знаете, разликите между двата модела се очаква да бъдат много повече, отколкото при Pixel и Pixel XL.

Към този момент вече разполагаме с доста слухове за характеристиките на новите телефони на Google. Засега не може да се определи кое е вярно и кое не. Например неотдавна се твърдеше, че двата телефона ще бъдат базирани на предшественика – Snapdragon 835. В света на мобилните технологии обаче пробивите са толкова начесто, че докато излезе един модел на пазара, той вече разполага със съвършено нова комплектация.

Припомняме, че Snapdragon 835 бе първият 10-нм чипсет на Qualcomm. Той е снабден с 8 ядра Kryo 280 с тактова честота на работа 2,45 GHz и графичен процесор Adreno 540.

Смарт часовници със SIM карта

Предполага се, че SD 836 трябва бъде толкова енергоефективен, че да показва най-добрата си производителност при високо натоварване.

Примерно разликата между двата чипсета ще бъде като тази между Snapdragon 821 и Snapdragon 820. Първия чипсет познаваме от телефона Asus Zenfone 3 Deluxe (ZS570KL), в който той дебютира през септември миналата година.

Друг слух, който не бива да подценяваме нито за миг и се отнася до новите модели на Google, е свързан с възможността Pixel 2 и Pixel 2 XL да разполагат с чувствителни към натиск краища. Става дума за технологията Edge Sense, която познаваме от HTC U11.

3 китайски телефона, които си заслужават

Най-вълнуващото предстои – премиерата на устройствата е планирана за тази есен.

Дотогава може да разгледате най-актуалните оферти за предшествениците – Pixel и Pixel XL. Двата модела многократно влизаха в класации, за които сме ви писали през последните месеци. Като казваме, че са присъствали, имаме предвид, че достойно са заемали челните места по производителност, автономна работа, отлични камери и т.н.