Полезни съвети      

Смарт часовници със SIM карта

от Лили Георгиева | 26.05.2017 г.

Случайно да ви омръзна да носите смарт часовник и телефон едновременно? Или постоянно да оставяте смарт часовника си, тъй като не предлага ред важни функции?

За тези проблеми можете благополучно да забравите, тъй като на пазара вече има устройства, които позволяват да оставите телефона си у дома! Всичко, от което се нуждаете, е смарт часовник с поддръжка на SIM карта.

Разбира се, още тук ще направим една уговорка. Смарт часовникът не е способен 100% да бъде алтернатива на един съвременен смартфон, той обаче позволява да го използвате в спешни случаи.

Има едно безусловно преимущество, когато предпочетете смарт часовник. Той е компактен и мобилен.

Смарт часовник за жени със стил

Днес ще разгледаме няколко интересни модели, който вървят ръка за ръка с отделен слот за SIM карта. Вече няма да зависите от смартфона си, тъй като ще продължавате да бъдете свързани с мрежата.

Scinex SW20

Пред очите ви е един доста удобен смарт часовник. Той е снабден със сензорен екран. С негова помощ можете да водите кореспонденция, да звъните, да получавате уведомления и т.н.

Часовникът разполага с вградена клавиатура за набиране на номер. Можете да я използвате, за да звъните, без необходимостта от „прелистване“ на списъка с контакти.

Вградената памет е 16 GB, като можете да я разширите до 32 GB. Това означава, че можете да съхранявате доста музика, включително видеа.

Ето и още няколко характеристики, които ще ви заинтригуват: екранът е 1,5-инчов, сензорен. Автономната работа е 2 дни, а операционната система – Android и iOS. Предлага се в няколко разноцветки: златно/черно, сребристо/черно, сребристо/синьо и сребристо/бяло.

LEMFO KW88

Този смарт часовник работи с ОС Android 5.1. Буквално разполагате с пълноценна мобилна операционна система. Разполага с 4-ядрен процесор, 512 MB оперативна памет и тъчскрийн. Всичко това дефинира смарт часовника като един от най-мощните.

Тъй като разполагате с Google Play, можете непосредствено да сваляте приложения на часовника.

Освен слот за SIM карта, тук има още датчици като GPS, пулсометър, педометър. Достъпен е и фитнес-тракер.

Смартфон с 3 SIM карти

Други важни характеристики, които биха ви заинтересували: Екранът е AMOLED, 1,39-инчов и сензори. Вградената памет е 4 GB. Предлага се в няколко разноцветки: златно/черно, сиво/черно, сиво/червено, сиво/бяло и др.

Samsung Gear S

Това е един от малкото смарт часовници на пазара, които могат да се похвалят с AMOLED извит екран. Размерът му е 2 инча – това категорично може да се определи като сериозно преимущество. Значително облекчава начина на работа.

Gear S е първият смарт часовник на Samsung, който поддържа SIM карта и позволява да се използват независимо от смартфона.

Допълнителен бонус е наличието на защитно стъкло Gorilla Glass 3.

Единственото, което може да ви накара да се намръщите, е отсъствието на камери и аудио изход за слушалки.

Други важни характеристики, които да вземете предвид: екранът е 2-инчов, Super AMOLED и сензорен. Процесорът е 2-ядрен, а оперативната памет е 512 MB. Вградената памет е 4 GB. Графиката е Adreno 305. Предлага се само в цвят черно.

Samsung Gear S2 3G/4G

Това е първият в света смарт часовник, който поддържа eSim – т.е. не се налага в часовника да се поставя физическа SIM карта.

Това устройство е още по-мощно и по характеристики не отстъпва на предходния модел, освен по отношение на екрана. При Samsung Gear S2 3G/4G имаме 1,2-инчов екран и чипсет Exynos 3250.

Други характеристики, които си заслужава да знаете: екранът е AMOLED и сензорен. Процесорът е 2-ядрен, съчетан с графика Mali-400. Операционната система е фирмена от Samsung – Tizen.

Предлага се в цветове сребро, тъмносиньо и класик.
Източник на снимките: samsung.com, scinex.com, lemfo.com