Полезни съвети      

4 интересни смарт часовника от 2016 г.

от Лили Георгиева | 03.02.2017 г.

Всяка година на пазара за мобилни технологии се появяват стотици, ако не хиляди продукти. Понякога е трудно да се отличат най-впечатляващите модели. Лесно е, разбира се, да се забележат най-скъпите.

За да бъдем обаче разумни потребители, но можем

да се ръководим само от цената.

Важни са критерии като практичност и дизайн.

Затова днес ще обърнем внимание на няколко смарт часовника. Те са на истина специални. Не бихте съжалили да ги имате, както и никой не би ви се обидил, ако получи един от тях в подарък.

Това са най-интересните смарт часовници в своите категории.

Pebble Time Round

pebble round

Това впечатляващо устройство е носител на най-любопитните нови технологии. Радва окото с изящния си корпус и съвместимостта с iOS и Android. Капацитетът на батерията позволява да използвате смарт часовника до 10 часа.

Аксесоарът е лек и стилен и вече е покорил сърцата на милиони потребители. Повод за гримаса може да бъде отсъствието на защита срещу влага. Това обаче категорично не е минус, който да ви откаже.

Pebble Time Round се предлага в няколко цветови варианта. Черните и сребристите модели с кожена каишка ще се понравят на стилните и делови мъже, а версията в розово злато ще е приятен акцент в облеклото на изтънчената жена.

Екранът е с диаметър 1,25 мм. Защитен е с Gorilla Glass и е изпълнен по технология „електронна хартия“. Именно тя позволява да работите с часовника в продължение на 2 денонощие без ново зареждане.

Moto 360 2 gen

Moto 360 2 gen

Надали има нещо, което ви отблъсква в този смарт часовник. Той изглежда перфектен и привлекателен. Предлага се в два размера – 42 мм и 46 мм gen.

Производителят предлага стотици различни комбинации от каишки, цветове и други детайли, които можете да изберете според собствения си вкус. Накрая получавате уникално устройство, отразяващо напълно вашата индивидуалност.

Според експерти това са първите смарт часовници, които идеално прилягат на женската ръка.

Ако трябва да отличим първото поколение Moto 360 от второто, можем да споменем доловимите различия: защитно стъкло Gorilla Glass, което пази екрана, леко изпъква над корпуса, достъпни са няколко цветови варианта за корпуса и каишките и др.

С какво е полезен смарт часовникът?

Екранът, както споменахме по-горе, може да бъде с различен размер –  1,56 инча при модел 46 мм и 1,37 инча при 42 мм. Изпълнен е по технология LCD и е защитен със закалено стъкло, устойчиво на увреждане и драскане.

Tag Heuer Connected

Tag Heuer Connected

Това устройство може да се похвали с отлични характеристики, които логично се отразяват и върху цената му. Можем да отнесем към премиум клас.

Смарт часовници за жени

Това е първият смарт часовник, който може да се похвали с чипсет на базата на Intel.

Корпусът и детайли от часовника Tag Heuer са изработени от титан. Дисплеят е с диагонал 46 мм и е покрит със сапфирено стъкло.

Смарт часовникът е малко по-дебел от своите конкуренти Huawei Watch и Moto 360, но по-лек от LG G Watch R.

Moto 360 Sport

Moto 360 Sport 1

Ако обичате да спортувате активно, това е вашето устройство. Много експерти го поставят на челната позиция в класацията „най-добър за бягане“.

Производителят сам подчертава полезността на приложението Moto Body и технологията AnyLight, която прави информацията на екрана лесночетима, независимо в какви условия се намирате.

Екранът е с диагонал 1,37 инча. Благодарение на вградената подсветка, можете да четете от екрана дори в слънчев ден.

Източник на снимките: wearable.com, motorola.com, tagheuer.com