Полезни съвети      

Huawei Nova 2 с двойна камера идва скоро

от Лили Георгиева | 17.05.2017 г.

Серията Huawei Nova бе представена в края на 2016 г. Това е един от интересните телефони в метален корпус, който провокира сериозно интереса на потребителите. Разполага с отлични козове – продължителна автономна работа и отлични камери на достъпна цена.

Все още не се е навършила една година от излизането на модела на пазара и вече очакваме наследника – Huawei Nova 2, който ще бъде въоръжен с 2 камери, ще бъде представен официално в края на месец май – на 26-и.

По всяка вероятност новият смартфон е преминал успешно сертификация в Китай. Изображенията от регулатора TENAA демонстрират метален дизайн, подобен на серията P10. Освен това потребителят ще получи двойна камера, която вече е използвана в серията Nova.

Смартфони при малък бюджет

В тайна обаче остават спецификациите, касаещи техническите характеристики на Nova 2. Според предположенията става дума за смартфон на базата на нов чипсет среден клас – Qualcomm Snapdragon 660.

Припомняме, че предходните устройства в серията бяха едни от първите, които бяха оборудвани с Qualcomm Snapdragon 625. Именно това допринесе за отличните резултати при автономната работа.

Струва си да отбележим, че новият смартфон ще бъде с нов интерфейс EMUI 5.1. Това е гаранция, че ще бъде интересен за потребителите.

Пресконференцията на Nova 2 е планирана за 23 май тази година в Берлин- По време на официалното събитие ще бъде оповестена информация за новите флагмански продукти на Huawei. Напълно възможно е новият смартфон да бъде анонсиран за Европа, което означава, че потребителите ще разполагат с любопитно устройство, в случай че планират закупуване на нов телефон.

Да си припомним какво представлява Huawei Nova:

Този смартфон притежава редица козове в ръкава си. Ергономичен и компактен, корпусът е метален, разполага с тънки рамки около екрана и бърз скенер на пръстови отпечатъци. Поддържа работа с 2 SIM карти и аудио техника DTS Headphone: X. Освен това предлага на потребителя задоволително добра за днешните стандарти автономна работа. По-точно става дума за 3020 мАч, които гарантират до 7 и 20 минути гледане на HD-видео при максимална яркост.

Ако си спомним дизайна, можем с ръка на сърцето да кажем, че Huawei Nova е взел част от характеристиките на Nexus 6P. Последният е продукт на сътрудничеството на Google и Huawei. Това донякъде дава логично обяснение за приликата.

Преди време ви разказахме подробно за модела и подчертахме, че той е идеален за дамската аудитория, тъй като в режимите за снимане има и такъв, наречен „грим“.

 

Смартфони за дами

Друг плюс е, че смартфонът Huawei Nova разполага със защитно стъкло с ефект 2.5D, а рамките около екрана са дебели едва 1,8 мм. За сравнение при модели като Samsung Galaxy S7 и Apple iPhone 6s този параметър възлиза съответно на 3,07 мм и 4,29 мм.

Източник на снимките: huawei.com