Полезни съвети      

Смартфони за хора с малък бюджет

от Лили Георгиева | 05.05.2017 г.

Бюджетните смартфони обикновено се купуват от хора, които нямат възможност да заделят средства за ексклузивни модели или пък нямат високи изисквания към техническите параметри на устройството.

Освен това в наши дни има много хора, които, колкото и да не ви се вярва, не виждат логика в хвърлянето на поне няколко стотачки за флагман, който след няколко месеца вече няма да е толкова актуален, тъй като редица други го конкурират със сходни параметри.

Бюджетните модели са идеално решение за тези от вас, които искат просто телефон. Или пък за онези сред потребителите, които обичат простичките неща. Избягват излишната лъскавост и парадирането.

5 причини да не си купите флагман

Тъй като този тип смартфони понякога вървят с по-ниско качество камери, да кажем, добре е да имате по-информиран поглед върху предложенията на пазара.

Тук идва нашата роля. Предлагаме ви 3 интересни модела, за които няма да съжалявате. Те си струват парите, а последните не са кой знае колко!

Meizu M5 Note – достъпният фаблет

Този смартфон се появи през декември 2016 г. Разполага с 5,5-инчов IPS екран с резолюция FullHD. Той работи на базата на чипсет MediaTek Helio P10, който върви ръка за ръка с 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет.

Има слот за карта памет. Освен това операционната система е Android 6.

За автономната работа отговаря батерия с капацитет 4000 мАч. Така получавате над 10 часа активно ползване с едно зареждане. В режим очакване телефонът ще се нуждае от презареждане на батерията след 3 дни. Ако изключите wi-fi, след дори 5-6.

Флагманите, които очакваме през 2017 г.

Основната камера на Meizu M5 Note е с резолюция 13 MP. Тя е оборудвана с фазов автофокус и достатъчно ярка светкавица. Снима видео във FullHD.

Xiaomi Redmi 4 Prime – мощен процесор

Месец по-рано от Meizu M5 Note на пазара се появи този прекрасен представител на Xiaomi. Бюджетното устройство е оборудвано с процесор среден клас. Екранът е 5-инчов и с резолюция FullHD. Във вътрешността се крият чипсет Snapdragon 625, 3 GB оперативна памет и 32 GB вградена памет. Има слот, който е хибриден. Операционната система е Android 6, като се очаква обновяване до 7.

Капацитетът на батерията е 4100 мАч. Т.е. получавате 13 часа активна работи при максимум натоварване. В режим очакване може да се наложи презареждане чак на 4-ия ден.

Основната камера е 13-мегапикселова. Базирана на матрица на Samsung или Sony, тя осигурява отлично качество на снимките. Получавате още фазов автофокус, светкавица и запис на видео във FullHD.

5 идеи за подарък за меломани

Lenovo K5 Note – достойна покупка

Lenovo K5 Note бе представен през януари 2016 година. Още тогава направи впечатление като отлично предложение за всеки потребител, който е фен на бюджетните модели.

Разполага с 5,5-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела. Под корпуса му се крие чипсет Helio P10. Оперативната памет е 3 GB, а вградената – 32 GB. Има хибриден слот.

Операционната система е вероятно единственият минус – става дума за Android 5.1.

Капацитетът на батерията е 3500 мАч. В режим на очакване ще се наложи презареждане след 3-4 дни.

Камерата също не е сред силните страни на модела. Lenovo K5 Note разполага с 13 MP основна камера със светосила F/2,2. Качеството на снимките е прилично.

Източник на снимките: mi.com, lenovo.com, meizu.com