Полезни съвети      

5 идеи за подарък за меломани

от Лили Георгиева | 15.12.2016 г.

Какъв би бил светът без музика? Без ритъм?

Този въпрос вероятно си задава всеки меломан. А пък ние в момента се чудим кои модели смартфони да ви предложим, защото, знаете…, наближават най-сплотените и пъстри празници от годината –  Бъдни вечер, Коледа и Нова година.

Само няколко седмици ни делят от началото на нова година в живота ни. Това кара мнозина да поглеждат с надежда към бъдещето. Често този процес е свързан с подготовка. Каква е тя? Подготвяме се, като отмятаме всички задачи, които ни теглят назад.

Освен това се „въоръжаваме“ с нещата, които биха улеснили живота ни през новонастъпващата година.

Ако искате да се превъплътите в образа на едно от джуджетата на Дядо Коледа, а и самия него, тогава разгледайте предложенията ни и зарадвайте поне един от своите близки хора, които не могат да живеят без качествен звук!

Meizu Pro 6 Plus

е едно от най-новите премиум устройства за меломани. Неговата основна целева аудитория са хората, които се увличат по мултимедийните развлечения.

Meizu Pro 6 Plus

Вградената аудиосистема в телефона включва аудиочип ESS ES9018K2M, операционен усилвател ADI AD45275 и кондензатори Rubycon.

Друг положителен елемент в новия смартфон на Meizu са камерите. Основната е 12-мегапикселова със сензор Sony IMX386, оптическа стабилизация на изображението и автофокус 2-в-1 (лазерен и фазов, а пръстеновидната светкавица се състои от 10 разноцветни светодиода. Предната камера е 5-мегапикселова.

Други нови членове на семейството на смартфоните за меломани представи компанията от Китай Vivo – става дума за

X9 и X9 Plus,

които изкушават с двойна предна камера.

Новите телефони са способни да правят качествени снимки дори при слаба осветеност. Флагманите са снабдени със скенери на пръстови отпечатъци, 8-ядрен чипсет, 64 GB вътрешна памет и двоен уникален обектив – 8 MP и 20 MP.

Още смартфони за меломани

Следващият в нашия списък е

HTC One M9.

htc one m9

Отличен смартфон за ежедневна употреба, но също така и предлага качествен звук. Мнозина ще бъдат зарадвани от възможността да настройват любимите си песни в съответствие със собствените си предпочитания.

Телефонът не е снабден със специален аудиопроцесор, но това не е проблем.

HTC One M9 е снабден с 5-инчов Super LCD дисплей и работи на основата на 8-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 810 в съчетание с 3 GB оперативна памет и 32 GB вътрешна памет, която може да се разшири с карта памет до 128 GB. Капацитетът на батерията е 2840 мАч.

Отличен избор за меломани е и

iPhone 6 Plus.

iPhone 6 Plus

Това не е най-новият айфон, но си заслужава да хвърлите поглед именно към него. Процесорът е A8, а дисплеят е с диагонал 5,5 инча.

Устройството впечатлява с голям запас от сила на звука. Може да се похвали с един от най-силните колонки на пазара.

15 детайла, на които Apple държи

Meizu MX2

e модел, който печели много потребители с отличния си звук. Самото устройство не е голямо, но е достатъчно мощно. Процесорът е четириядрен, а екранът е с диагонал 4,4 инча. С други думи – компактен и практичен.

meizu mx2

Предлага се в два варианта – с 32/64 GB вътрешна памет.

В случай че не сте харесали нищо дотук, обмислете няколко други възможности, които ще допаднат на меломан: укулеле, портативни колонки, аудио система, слушалки, Bluetooth-колонка, безжични слушалки, винилова плоча…

Източник на снимките: htc.com, meizu.com, apple.com