Полезни съвети      

Apple държи на тези 15 елемента в дизайна на продуктите си

от Лили Георгиева | 09.05.2016 г.

Дори и да не сте върли почитатели на Apple със сигурност сте забелязали, че тази компания обръща съществено внимание на определени детайли в дизайна на устройствата си. Именно те отличават продуктите на Apple от останалите на пазара. Дяволът е в детайлите, както се казва. Да разгледаме 15 от елементите в дизайна на продуктите на Apple, които си струва да познавате.

1/ Още в началото искаме да се запознаете с патента на компанията от 2002 година. Става дума за

„Дишащ LED индикатор на състоянието“.

Става дума за светещ индикатор, който в спящ режим имитира ритъма на дишане, а това се смята за психологически привлекателно за човека.

2/ Вентилатор, който слуша – става дума за нова функция в новите модели лаптопи на Mac. При регистрирането на гласова команда автоматично се променя скоростта на въртене на вътрешния вентилатор.

3/ Движение на слънчевата светлина по картата

Когато включите картата и гледате от спътник Земята в приложението Maps, можете да намалите мащаба и ще забележите нещо любопитно – светлината се движи в реално време.

4/ Умен Caps Lock

При новите модели MacBook Air и MacBoock Pro дори и да натиснете без да искате Caps Lock, нищо няма да произтече от това. Налице е защита срещу случайно натискане на този клавиш.

5/ Цветята на дисплея на Apple Watch

apple watch

Не знаем дали това ще ви впечатли, но дизайнери са си играли в продължение на стотици часове, за да заснемат цъфтежа на цветята. Така са създадени уникалните анимации на часовниците Apple.

6/ Скрити магнити

Знаете ли, че Apple ги използват в новите камери iSight, а преди това бяха налице в старите модели лаптопи.

7/ Различен облик на бутоните за приемане и отхвърляне на повикване

Ако притежавате айфон, то сте забелязали, че тези бутони менят вида си. Причината за това се крие в това дали екранът е блокиран или не.

8/ Дребната иконка „Не безпокой“

При включване на този режим в горната част на екрана се появява дребна икона във вид на полумесец. Тази „играчка“ не е изобретена, за да впечатли някого другиго. Просто при изключване/включване на режима ще забережите оригинална анимация.

9/ Лесно регулиране на каишките на часовниците на Apple

apple watch 2

Компанията се е постарала да измисли как да не влагате никакво усилие при използването на Apple Watch.

10/ Отваряне с един пръст

Apple е разработила така лаптопите, че можете да ги отворите с един пръст. Буквално детска игра!

11/ Плуващата медуза на екрана на Apple Watch

Подобно на цветчето от преди малко, фонът с медузата също е създаден чрез серия от снимки, но и с помощта на малко компютърна графика. И така – инженерите и дизайнерите са поставили в студиото си огромен аквариум и са снимали движението на медузата със скорост 300 кадъра в секунда.

12/ Работа с пръстови отпечатъци

apple tv 1

Технологията Touch ID е създадена така, че да е максимално полезна. Така например, ако искате да изтриете отпечатъка на един от пръстите си от базата с данни, можете да сканирате отпечатъка и да разберете дали той въобще съществува там. Ако е там, да го изтриете. И още нещо. Ако след душ скенерът не разпознава отпечатъка ви, съветваме ви да го въведете в базата като сканирате пръста както си е мокър. Така другият път скенерът ще разпознае, че сте вие.

13/ Бързо включване на камерата

В iOS 7 разполагате с възможността да включвате камерата без заобикалки.

14/ Астрономически циферблат на Apple Watch

На часовниците на Apple можете да сложите специален астрономически циферблат. Така пред погледа ви се открива цялата Слънчева система с всички планети. Изглежда впечатляващо!

15/ Екранът на Apple Watch изглежда така, сякаш е без рамки

Цветя, медузи, пеперуди – всичко по екрана на часовниците на Apple се движи така сякаш около него няма ограничения. Постигнат е и допълнителен ефект – сякаш виждате изображенията в дълбочина! Това прави разликата между рамките и дисплея невидими.

Източник на снимките: apple.com