Полезни съвети      

Флагманите, които очакваме през 2017 г.

от Лили Георгиева | 01.12.2016 г.

Усещате се вече краят на 2016 г. и за мнозина най-интересните неща вече са отвъд 1 януари 2017 г. Затова и ние отправяме поглед натам, защото е факт, че се задават новите флагмани.

Не всички ще успеем да се сдобием с такъв, но определено е заинтригуващо да разберем какво ще бъде модерно през 12 месеца.

iPhone 8

Слуховете за флагманския айфон през 2017 година има, още преди да излезе на пазара iPhone 7. Поводи за това има най-различни, но най-вече не трябва да забравяме, че другата година Apple празнува 10 години от появата на първия айфон!

Предполага се, че iPhone 8 ще бъде без рамки, а предният и задният панели ще бъдат изработени от стъкло. По ръба ще има метал за по-голяма здравина.

iphone 7 iphone 7 plus 1

Огромен плюс се очаква да бъде водонепроницаемостта на корпуса. Феновете очакват още айфонът да бъде супер тънък, заради AMOLED екрана.

Друго предположение гласи, че клавишът Home ще стане виртуален, премествайки се от корпуса директно на екрана.

Наскоро излезе информация и за подготвянето на версия айфон с извит дисплей. Разбира се, цената му по всяка вероятност ще бъде по-висока от тази на останалите модели, които ще видим през 2017 г.

Източници отбелязват още, че Apple може и да отложи появата на айфон с извит екран, тъй като този концерт е само един от десетте, върху които компанията работи в момента!

Samsung S8

След неособено успешната 2016 г. се очаква да видим как Samsung полага усилия да върне позициите си на пазара. Трябва да има интересно решение! Без да гърми…

През 2017 г. се очакват 3 смартфона: базов, с широк екран, с широк екран и стилус.

Samsung Galaxy S7 Edge 2

До този момент знаем за извит екран с 4K резолюция, скенер на ретината на окото, двойна камера, процесор Snapdragon 830, батерия с 3000 мАч капацитет и, разбира се, Android 7.0.

Nokia D1C

След неудачното сътрудничество с Microsoft, финландците се подготвят да представят устройства със собствена марка.

От информацията в интернет можем да вярваме, че телефон Nokia ще се появи през 2017 г. Операционната система, без съмнение, ще бъде Android 7.0.

Смартфонът ще работи с 8-ядрен процесор Snapdragon 430, оперативна памет 3 GB и вътрешна памет 32 GB. Камерите ще бъдат 13 MP и 8 MP.

Според данни от китайската социална мрежа Weibo, телефонът ще се предлага в 3 цвята: черно, бяло и златисто.

LG G6

LG G5 предложи на потребителите от цял свят ред иновации. Какво може да ни донесе тогава следващият флагман?

Смята се, че G5 не е постигнал желания успех, поради това LG ще съсредоточи усилията си в друга посока. Например, ще се откаже от модулността.

lg g5

Категорично ще има преден фотомодул с вграден скенер на ретината на окото. Той, твърдят от компанията, ще предложи по-сигурен начин за идентифициране на потребителя, в сравнение със скенерите на пръстовите отпечатъци, които познаваме към днешна дата.

Смартфони, приличащи на флагман

Huawei P10

Китайската компания Huawei неотдавна обяви желанието си поне веднъж годишно да обновява своя серия от флагмани…

Според слуховете, базовата версия на P10 ще предложи 4 GB оперативна памет и 64 GB вътрешна памет. По-скъпата версия ще е съответно с 6/128 GB.

Huawei P9 Plus 3

Процесорът ще бъде Kirin 960, а камерите ще са 3 и то от Leica (една предна и две основни). И тук очакванията за ОС са да е Android 7.0.

Няколко основателни причини да не си купите флагман

Sony Xperia

Японската компания държи в строга секретност проектите, върху които работи. Знаем обаче, че се работи върху два нови смартфона. Техните кодови имена са G3112 и G3121.

Sony Xperia Z3 Compact 10

Възможно е един от тях да бъде с 5,5-инчов екран с 4K резолюция и 4 GB оперативна памет. Останалото предстои да разберем впоследствие.

Източник на снимките: huawei.com, sonymobile.com, lg.com, apple.com, samsung.com