Полезни съвети      

LG G5 SE – нов дизайн, повече практичност и красота

от Лили Георгиева | 28.03.2017 г.

Всеки флагман на първо място демонстрира потенциала на компанията-производител. Освен това и виждането й за това, какво трябва да представлява идеалният смартфон.

Със сигурност познавате LG G5, но дали сте обърнали внимание на версията SE?

Да започнем от дизайна…

При прехода от LG G4 към LG G5 компанията доказа тенденцията да експериментира с нов дизайн. Така последният се получи по-строг, по-изчистен, по-спокоен с други думи. Отсъствието на отличителни и набиващи се око детайли за мнозина е плюс.

Самият корпус на смартфона е интересен. Той е от метал, но когато го вземете в ръце, усещането е различно. Казваме това в положителния смисъл на думата.

lg g5 se 3

LG G5 SE идеално приляга в дланта. Предният панел е покрит с извито стъкло Gorilla Glass 4. Това решение не само е красиво, но и доста практично.

Любопитно при този модел е, че можете да разблокирате/включите екрана по 3 начина. С натискане на бутона за зареждане на гърба, с двойно потупване по повърхността на дисплея и с докосване на бутона скенера на пръстови отпечатъци.

Последният пък позволява да запазите до 4 отпечатъка. Скенерът работи прецизно и бързо. Не може да очаквате от него проблеми.

За и против влагозащитените смартфони

Екранът на LG G5 SE е 5,3-инчов на базата на IPS матрица. Резолюцията е 2560х1440, плътност на пикселите – 554 ppi. До известна степен характеристиките му ни навяват спомени за LG G4.

lg g5 se 2

Запасът на яркост е добър, а ъглите на обзора са максимални.

И тук потребителят получава технологията Always-on, когато на екрана постоянно се изобразява някаква полезна информация.

Готови за снимка? Винаги!

Основните камери в този модел са две – едната е с резолюция 16 MP, диафрагма f/1.8, сензор на цветовия спектър, система за оптическа стабилизация по три оси (OIS) и система за лазерен автофокус.

lg g5 se 4

Втората камера е широкоъгълна, с резолюция 8 MP и диафрагма f/2.4.

Предната камера е 8-мегапикселова и диафрагма f/2.0 – с нея ще правите задоволително качествени снимки.

Производителност и автономна работа

Смартфонът е базиран на платформа Qualcomm Snapdragon 652 (MSM 8976) с осемядрен процесор – четири ядра Cortex-A72 с честота на работа 1.8 GHz и четири ядра Cortex-A53 с честота на работа1.2 GHz. Графиката е възложена на Adreno 510.

Оперативната памет е 3 GB, а вградената – 32 GB.

lg g5 se, lg g4, galaxy s7 edge, iphone 6s plus

Смартфони с удивителна автономна работа

Капацитетът на батерията е 2800 мАч, съвсем леко по-малко от това, с което разполагат LG G3 и G4.

Източник на снимките: lg.com