Полезни съвети      

LG G6 – новата вълна

от Лили Георгиева | 01.03.2017 г.

След дълго чакане LG G6 бе официално представен и всички догадки останаха в историята. Модулните смартфони и кожените задни панели също. Вместо това от LG предложиха на своите клиенти стилен и здрав телефон със стъклен корпус и метална рамка. Той е снабден и с високо ниво на защита от вода и прах.

Както можете да предположите, новото устройство предлага ред нови функции. Повечето от тях са концентрирани около новия 5,7-инчов дисплей.

Сега той е по-високо разположение и с ново съотношение на страните 2:1.

Новости има и по отношение на интерфейса на LG G6. Те са толкова много, че дори имат свое название. Флагманът е базиран на Android 7.1 Nougat. Какво получава потребителят? Вече може да вижда повече събития в календара, да управлява по-добре електронните писма и да получава по-подробна информация за прогнозата за времето.

lg g61

Новите интересни характеристики на LG G6

1/ Да продължим с дисплея. Той е IPS LCD с резолюция Quad HD. Прави впечатление, че максимално е убрано пространството по страниците. Самият дисплей заема почти 80% от предния панел, което е сериозно подобрение на фона на всички останали смартфони, с които изобилства съвременният пазар.

Екранът не е извит. Защо? Тъй като LG смята, че няма бъдеще за този тип екрани. Той прави устройството по-неудобно за държане и освен това по-податливо на увреждане.

lg g6 lg g5

Т.е. в LG G6 имаме плосък дисплей с по-малко закръглени ъгли, което допринася за здравината на конструкцията.

2/ Няма как да не споменем, че LG G6 поддържа 2 широки цветови стандарта –

Dolby Vision и HDR 10.

lg g6 4

Познаваме тази терминология от телевизионния пазар.

Какво ни дава Dolby Vision? Повече цветове, отличен контраст и динамическа оптимизация на сцените във видеото.

3/ Стъкленият заден панел

не само изглежда красиво, а просто крещи „стил“. Смартфонът е сертифициран по стандарт IP68, което го защитава срещу вода и прах.

5 смартфона с големи дисплеи

4/ Усъвършенствани камери

lg g6 5

На задния панел се забелязват две камери. За разлика от айфоните, тук втората камера не е снабдена с телеобектив. Нейна особеност е широкоъгълната оптика. Полезрението й е като на екшън камера GoPro.

Обновените камери са с резолюция 13 MP, като панорамната камера снима в същата резолюция в каквато и основната. От LG посочват, че широкоъгълният обектив е използван с цел по-добро качеството на изображенията по краищата.

А влезете ли в приложението на камерата, можете да се натъкнете на нови опции. Например можете да създавате фотоколажи, да преглеждате повече ескизи на снимки и т.н.

lg g6 6

5/ Тъй като LG не успя да вложи в новия си флагман най-новия процесор Snapdragon 835, компанията заложи на друг подход – да се

оптимизира модела 821.

Така получавате мощен чип, който не е за подценяване. Все пак се използва в ред други флагмански устройства, включително Google Pixel.

6/ Капацитетът на батерията е 3300 мАч.

Поддържа се и бързо зареждане Quick Charge 3. Ако искате напълно да заредите батерията на LG G6, ще са ви необходими час и половина.

lg g6

Смартфони с удивителна автономна работа

7/ Новият флагман разполага с 4 GB оперативна памет и 32/64 GB вградена памет,

като последната можете да разширите с помощта на карта MicroSD.

Източник на снимките: lg.com