Полезни съвети      

Китайските компании ще станат лидери в 5 основни технологични области

от Лили Георгиева | 03.12.2019 г.

В интервю през миналата седмица генералният директор на Canalys Стийв Брейзър предсказа, че през следващите 3 години китайските компании ще се превърнат в световни лидери в петте основни технологични области. Той коментира настоящите търговски спорове между Китай и САЩ, определяйки ги като стимули за местните иновации.

Изпълнителният директор назова изкуствения интелект, смарт градовете, 5G, мащабните изчисления и микрофинансирането като ключови направления за развитие.

5 китайски флагмана, за които няма да дадете много пари

По думите на Брейзър в, някои китайски компании вече са проявили инициатива и може да се смятат за лидери в тези области, докато в „повечето хора на Запад недооценяват нивото на развитие на Китай в много технологични области“.

Иновациите в Китай са се ускорили. Пазарът ще почувства това през следващите 3-4 години.

Стийв Брейзър допълва, че макар международните търговски спорове с всеки изминал ден да се изострят, той смята, че лидерите в бизнеса и компаниите трябва да станат по-гъвкави, за да преуспеят в бъдеще.

Най-продаваните китайски смартфони

Гъвкавостта и способността за реагиране на промените сега е потребност номер едно за бизнеса.

Canalys прогнозира, че количеството на устройствата (от смартфони до камери и роботи) почти ще се удвои от 16,7 млрд. през 2018 г. до 32,3 млрд. в 2023 г. Тези устройства ще генерират огромни обеми данни. Последните, казвай Брейзър, ще трябва да се управляват, съхраняват и да разполагат с резервно копие с помощта на процедури за аварийно възстановяване.

Източник на снимките: mi.com, pixabay.com