Полезни съвети      

5 китайски флагмана, за които няма да дадете много пари

от Лили Георгиева | 20.02.2019 г.

Време е за обновяване на смартфона. През изминалата година Китай предложи куп интересни предложения, сред които и вълнуващия Pocophone F1, за който ще стане дума малко по-късно. Наред с него искаме да ви предложим още няколко модела, които заслужават вниманието ви.

Всичките модели се предлагат на достъпна цена и в комбинация с отлични характеристики за съвременното развитие на смартфон технологиите.

Meizu 16th Plus

Смартфонът е снабден с голям 6,5-инчов Super AMOLED екран с резолюция FHD+ и флагмански процесор Qualcomm Snapdragon 845. В качеството на камера е поставен добър 12-мегапикселов модул с диафрагма F / 1.8 отзад и 20-мегапикселов допълнителен сензор за снимане с ефект дълбочина на рязкост. Предната камера е 20-мегапикселова и е предназначена за селфита. Тя е със свръхвисока резолюция.

Meizu 16th Plus върви с батерия с капацитет 3640 мАч. Устройството поддържа технология за бързо зареждане mCharge 4.0 (24 Вт). Базирано е на операционна система Android 8.1 Oreo.

5-те смартфона с гъвкави дисплеи, които очакваме

Xiaomi Pocophone F1

Въпреки че Pocophone F1 излезе още през август 2018 г., мнозина са очаровани от него. Това е така, тъй като моделът предлага невероятно съотношение на цена/качество, което го прави един от най-добрите телефони на съвременния пазар.

Смартфонът работи на базата на Qualcomm Snapdragon 845, 6 GB оперативна памет и 64/128 или 256 GB вътрешна памет. Последната може да бъде разширена с карта памет.

В Pocophone F1 е поставен 6,18-инчов Full HD дисплей с 20-мегапикселова предна камера. Отзад е заложено на двойна камера 12,2 + 5 MP. Капацитетът на батерията е 4000 мАч. Операционната система е Android 8.0 Oreo.

Xiaomi Mi Mix 3

Флагманът Mi MIX 3, пуснат на пазара преди няколко месеца, днес може да се купи да задоволително ниска цена. Освен иновационен дизайн и механизъм слайдер, той предлага процесор Qualcomm Snapdragon 845 в съчетание с 6 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Екранът е с размер 6,39 инча. Изработен е по технология Samsung AMOLED.

Задната камера е двойна – 12+12 MP, а също така и задната – при нея виждаме съчетание на модули с 24+2 MP. Капацитетът на батерията на Xiaomi Mi MIX 3 е 3200 мАч. Устройството поддържа технология за безжично зареждане. Базирано е на операционна система Android 9.0 Pie.

Lenovo Z5 Pro GT

Този модел излезе на пазара неотдавна. Сред „чудовищата“ е и предлага процесор Snapdragon 855 последно поколение. Освен това ще ви зарадва с 6,39-инчов дисплей Samsung AMOLED с резолюция FHD+, двойна задна камера 16+24 MP и двойна предна камера 16+8 MP.

Lenovo Z5 Pro GT с причудливия си плъзгащ механизъм е снабден с капацитет на батерията 3350 мАч, NFC и е базиран на Android 9 Pie.

Nubia Red Magic Mars

Ако сте почитател на мобилните игри, то този модел е ваш най-добър приятел. Геймърският модел е снабден с флагмански процесор Snapdragon 845 със специална система за охлаждане, позволяваща винаги да се поддържа ниска температура.

Освен това получавате 16-мегапикселова задна камера с диафрагма f / 1.8, която може да прави забавени видеа с честота на кадрите 240 в секунда. Предната камера е 8-мегапикселова.

Nubia Red Magic Mars ще ви спечели с 6-инчовия си FHD+ дисплей и батерия с капацитет 3800 мАч. Устройството поддържа технология за бързо зареждане Neocharge и е с операционна система Android 9.0 Pie.

Източник на снимките: nubia.com, lenovo.com, meizu.com, mi.com