Полезни съвети      

Най-продаваните китайски смартфони

от Лили Георгиева | 12.08.2019 г.

Когато един телефон се продава добре, това категорично говори за качествата и достъпността му. Нека ви запознаем с няколко китайски устройства, които се доказаха като отлични продукти, точно защото бяха предпочетени от милиони потребители в цял свят.

Redmi Note 7

Най-масовото устройство е китайският бюджетник, дело на Xiaomi, – Redmi Note 7 с процесор Snapdragon 660, IPS екран, 48 MP камера с Quad-Bayer филтър. Плюс това предлага голям капацитет на батерията – 4000 мАч, и технология за бързо зареждане. Самото устройство е изпълнено от стъкло.

На пазара може да откриете Note 7 на Xiaomi на достъпна цена. Това е един от най-добрите камерафони в този клас устройства. Неслучайно е лидер по продажби.

Redmi 7

Един по-евтин смартфон, но с по-ниски показатели при екрана, процесора и камерата, ако трябва да го сравним с предходния апарат.

Устройството е идеално за позвънявания, сърфиране в интернет и гледане на HD видео. Най-важното му предимство е ниската цена.

Телефонът е получил процесор Snapdragon 632, IPS екран със стъкло Gorilla Glass 5 и резолюция HD, 4000 мАч капацитет на батерията, 2-модулна камера с резолюция 12 MP и диафрагма f/2.2.

Redmi Note 7 Pro

Същият Redmi Note 7, но с по-добър процесор – 11-нм Snapdragon 675. Предлага среден чип с 8 ядра (2×2.0 GHz Kryo 460 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 460 Silver) и графика Adreno 612.

Meizu Note 9

Този модел е основен конкурент на предходния, който ви представихме. Предлага същия процесор, но по-голям капацитет на батерията – 4000 мАч. Най-важният му коз е 48-мегапикселовата камера с филтър Quad-Bayer и 5-мегапикселов сензор за дълбочина.

Както може да се убедите, има сходства в дизайна.

Xiaomi Mi 9T

По-нов модел на Xiaomi в средния клас. Отличен избор за по-малко пари. Трябва да отбележим по-новия процесор от Qualcomm – Snapdragon 730. Освен това предлага супер AMOLED екран, изваждаща се предна камера и 3-модулна задна камера. Основният сензор е 48-мегапикселов. Допълнителните модули са широкоъгълен и телефото.

Източник на снимките: mi.com, meizu.com