Полезни съвети      

6 факта за екрана на новия Honor 9X

от Лили Георгиева | 20.11.2019 г.

Дисплеят на един телефон е първото нещо, което потребителят забелязва. Той формира първото ни впечатление. Поради това някои компании отделят особено внимание на екрана. Какво ни предлага Honor 9X?

1/ Отлични размери

Смартфоните се променят през години. Ако си спомняте Honor 6 Plus, той бе сред първите с диагонал на дисплея 5,5 инча. Ширината на корпуса му бе 75,7 мм. Този екран едно време се определяше като настина голям!

При Honor 9X откриваме същата ширина – 77,3 мм. Диагоналът на екрана съществено се е увеличил. Цели 6,59 инча! Сравнимо е със 7-инчовите таблети. Иначе по габарити този модел на Honor е типичен смартфон.

2/ Без рамки

Екранът на Honor 9X заема 91% от цялата площ на лицевия панел. Този факт говори за няколко плюса. Първо, малките рамки позволяват да се намали размерът на корпуса, което прави устройството по-компактно, леко и удобно.

Потребителят получава таблетен диагонал при габарити на смартфон.

Второ, подобни дисплеи изглеждат впечатляващо. Побират много информация.

3/ Всичко се вижда, дори при ярко слънце

Ако повечето смартфони осигуряват добра картина в помещение, то тук видимостта и четливостта се запазват и при ярко слънце. Различните производители решават тази задача по своему. Най-разпространеният вариант е чрез повишаване на яркостта на екрана. Тук се появява проблем. Така се увеличава енергопотреблението и нагряването. В Honor 9X доброто поведение на слънце се осигурява с помощта на специална програма за адаптиране на изображението, като отделни детайли се осветяват по-добре за по-добро четене.

Най-очакваните телефони през 2020 г.

4/ Съотношение на страните

Екранът на Honor 9X е със съотношение на страните 19,5:9. За разлика от повечето устройства на пазара, този апарат използва всеки пиксел полезно пространство. Поради това отсъстват всякакви прорези на екрана.

Инженерите на производителя са постигнали това, благодарение на използването на изваждащата се предна камера. Тя е скрита в корпуса.

Как Тим Кук планира работния си ден

5/ Защита за очите

С телефон в ръка ние прекарваме доста време. Четем докато пътуваме, пишем си с колеги и близки, гледаме филми, сериали, играем на игри и т.н. Всичко това води до напрягане на очите. В Honor знаят този факт. Поради това предлага специална настройка „филтриране на UV-излъчването“. Ако я включите, изображението става с по-топъл цвят. Понижава се натоварването на очите. Може да настройвате интензивността на цвета, както и да планирате кога да се включва тази функция.

6/ Поддръжка на HDR

HDR, или High Dynamic Range, представлява разширен динамичен диапазон, т.е. диапазон между най-светлите и най-тъмните участъци от изображението. Съпътства се с по-висока точност на предаване на промеждутъчните оттенъци. Колкото по-широк е диапазонът, толкова по-детайлизирано е изображението на екрана на смартфона.

Снимки: honor.com