Полезни съвети      

Как Тим Кук планира работния си ден

от Лили Георгиева | 14.11.2019 г.

Всеки успял предприемач или пък гений почти винаги е обвит в мистерия. Например, за Уорън Бъфет дълго време се твърдеше, че живее с една газирана напитка на ден и се чувства прекрасно. На Дейвид Рокфелер пък му присаждали бебешки сърца, за да живее по-дълго.

Разбира се, това са щуротии. Не са малко обаче онези, които са склонни да им повярват.

Тим Кук е още един пример за човек, който привлича особено внимание. Той е сред едни от най-успелите хора на света. Това не е комплимент, а обективна оценка.

Според Forbes 58-годишният мъж влиза в топ 25 на най-влиятелните хора на планетата, нареждайки се до Путин, Тръмп и Си Дзинпин.

Как изглежда ежедневието на Тим Кук?

Събуждане

Беловласият Кук става около 4:00 сутринта. По-точно, в 3:45. Мие зъбите си, прави гимнастика и сяда пред компютъра. В графика му няма нищо супер необичайно. Спи по 7 часа на денонощие и изисква от подчинените му да не го притесняват след 20:45 часа.

Първата му задача след събуждането е да отвори пощата си и да прочете писмата от почитатели на Apple, както и отзивите на блогъри. На ден Кук преглежда 700-800 писма. Лично!

В спортната зала

След отмятането на електронната поща Кук отива в спортната зала, където остава около час. По думите на предприемача да се спортува и да отслабне здравословно го е мотивирал часовникът Apple Watch. Шефът на компанията от Купертино разказва, че тичането и вдигането на тежести му помагат да се бори със стреса.

Закуска

По време на разговор с журналист на The New York Times Кук споделя, че закусва бъркани яйца и пише чаша бадемово мляко без захар. Допълва, че предпочита пуешки бекон – храна, която е висококалорична.

През деня бизнесменът може да бъде забелязан в стола на Apple Park, където се храни редом до другите служители на компанията.

Използване на iPhone

Смартфонът, както за много от нас, е станал за Кук едва ли не основен инструмент за работа. След излизането на iOS 12 шефът на Apple заяви, че е започнал по-рядко да използва смартфона си и е изключил част от известията. Възможно е това да е просто реклама на полезната функция Screen Time.

Работно време

Служителите на Кук го определят като доста строг шеф. Беловласият се слави с немилосърдните си методи на управление на компанията. Въпреки това той е заслужил уважението на подопечните си. Те го уважават за умението му да изслушва всеки един от тях.

Точно така трябва да бъде в една корпорация, струваша почти трилион долара. Кук отива на работа по-рано от всички и си тръгва едва ли не последен. Получава се така, че за едно денонощие той работи е на крак 16 часа, в които влизат почивките за храна, спортуването и разходките.

 

Снимки: apple.com