Полезни съвети      

Най-очакваните смартфони през 2020 г.

от Лили Георгиева | 31.10.2019 г.

В света на смартфоните и сега има доста интересни предложения. През 2020 г. потокът от атрактивни и иновативни устройства няма да секне. Предстои ни да видим нови бюджетни, среден клас и луксозни модели. Някои от тях ще поддържат 5G, други не.

В наши дни топ производители като Samsung и Xiaomi вече престават сляпо да копират Apple. Не се боят от смели експерименти.

Предвиждаме ли интересна и пълна с необичайни устройства 2020 г.? Да!

Най-очакваните модели на следващата година:

Samsung Galaxy S11 (или S20)

През 2019 г. южнокорейският производител представи юбилейния Samsung Galaxy S10. Смартфонът се отличи с още по-малки рамки около дисплея и предна камера, която е вградена директно в екрана. Samsung за пореден път показа, че е вложила усилия в усъвършенстване на камерите, добавила е подекранен скенер на пръстови отпечатъци.

През 2020 г. се очаква продължение на серията Galaxy S. Началото ще бъде дадено от S11, S12 и т.н. Някои предполагат, че бъдещият модел ще бъде озаглавен S20 и дори по друг начин.

Разликите между сериите S и Note от година на година стават все по-малко. Не е изключено още през следващата година компанията да се задоволи само с една флагманска серия.

Samsung Galaxy S20 може да бъде един от първите смартфони на пазара, който ще получи екран съвсем без прорези. Той ще има скенер на пръстови отпечатъци, вграден в дисплея. Ако, експериментирайки с бюджетни модели Samsung установи, че е по-удобно да се крият предните камери в изваждащи се панели, а не да се вграждат в дисплея, то в S11 не е изключено да видим именно тази технология.

Samsung Galaxy Fold 2

Само ако първият смартфон на Samsung се окаже същински провал, компанията е готова да пусне второто поколение още през 2020 г. Най-много има да се работи върху цената на производство. Смартфон от такъв тип струва два пъти повече от един съвременен флагман. Малцина си позволяват флагманите. Още по-малко ще са способни да купят сгъваемите модели.

Разбира се, не е изключено, овладявайки технологията на сгъваемите екрани, производителят да покаже други форм-фактори. През 2019 г. два производителя показа своите смартфони със сгъваеми екрани. Техният вид кардинално се различава. Това е така, тъй като Huawei и Samsung заложиха на различни форм-фактори. С напредването на времето се очаква да бъдат предложени нови решения.

Усъвършенстван Fold 2 с голям екран отвътре и по-малък отвън ще се радва на доста почитатели. Това е сигурно!

Apple iPhone XIs (или iPhone XII)

Следващият очакван модел е този на Apple. Компанията започна да използва ново наименование на продуктите си през 2017 г. Година по-късно закономерно добави към съществуващите названия буквата S. Как ще се наричат впоследствие устройствата предстои на разберем. Какво знаем за 2020 г.?

Не е изключено американците да се откажат от прореза, в който се намират предната камера и други сензори, използвани за лицево разпознаване на собственика на устройството.

Дали Apple ще се върне към сканирането на пръстов отпечатък?

Главното е, че през 2020 г. смартфоните на компанията ще започнат да правят нови неща. Този резултат ще се дължи на изкуствения интелект.

Източник на снимките: apple.com, Samsung.com