Полезни съвети      

Няколко причини да купите бивш флагман

от Лили Георгиева | 07.10.2019 г.

Има потребители, които си купуват само флагмани. Те не докосват друг клас устройство. Други пък предпочитат да изчакат един флагман да мине етапа на прославяне и висока цена, да се появи неговия наследник и тогава да го купят. Тук се заражда въпросът – дали си струва да се купува бивш флагман, или е по-сполучлива покупка изборът на среден клас устройство, но пък ново.

Нека ви запознаем с няколко плюса на първия избор. Защо си струва да купите бивш флагман?

1/ Дълга поддръжка от производителя

Най-явното преимущество на избора на стар флагман пред нов среден клас телефон е продължителната поддръжка от производителя. Няма нужда да изброяваме случаи. Масово практиката е флагманите да получават обновления, независимо че са от минали години.

Купувайки си бивш флагман, вие ще бъдете уверени в това, че производителят ще се грижи за него.

2/ Повече допълнителни функции

Вече сме свикнали в съвременните дори бюджетни устройства да има порт Type-C или NFC чип, но такива характеристики като защита срещу прах и вода, поддръжка на aptX кодек и др., трудно може да се намерят даже в средния ценови клас смартфони.

5 недостатъка на флагмани от 2017 г.

Добрата новина е, че присъстват и във флагманите от миналите години. Така няма нужда да се боите излишно, когато устройството падне във вода или пък когато имате нужда от качествен звук в слушалките. Вие просто имате флагман.

3/ Топ флагмански чипове

Съвременните смартфони от средния клас работят с чипове, които по производителност не могат да застигнат флагманските от минали години. Повечето производители използват в своите миналогодишни флагмани чипове Snapdragon 835 или Snapdragon 845, които са къде-къде по-мощни от някои решения, влагани в средния клас телефони.

Разбира се, това не е най-важният критерий при избор на телефон. Но, ако играете често или използвате „тежки“ приложения, следва да обърнете внимание на устройство с флагмански чип, дори и да е от минала година.

4/ Отличен дизайн

Съвременните смартфони от бюджетния и средния клас често се дублират един друг. Опитват се да предложат минимални рамки, използват прорез във формата на капка под предната камера, залагат на пластмасови корпуси и т.н.

За разлика от тях флагманските смартфони винаги предлагат дизайн, който е добре премислен. Изработени са от премиум материали, използват интересни решения за разполагане на камерите, стремят се да се избавят от прорези и т.н.

Що е то флагман през 2018 г.?

5/ Добри камери

Разбира се, съвременните нескъпи устройства също може да се похвалят с наличие на сензори с висока резолюция. Най-добрите кадри обаче се постигат от истинските флагмани. Те снимат на високо ниво не само в условия на идеална светлина, но и през нощта.

Източник на снимките: oneplus.net, samsung.com