Полезни съвети      

Що е то флагман през 2018 г.?

от Лили Георгиева | 02.03.2018 г.

Тази година вече бяха представени няколко флагмански устройства. Предстои да видим още доста. Какво ще ни предложат, накъде ще ни насочат и с какво не бива да правим компромиси? Това е темата на днешния материал, който е трети поред след като ви запознахме с основните характеристики на бюджетните смартфони и тези от средния клас.

Флагмани – кой не иска такъв телефон?

В смартфоните от флагманската категория производителите съчетават най-доброто. Именно характеристиките на топ смартфоните отразяват ситуацията на пазара и демонстрират възможностите на инженерните отдели на компаниите. В тези устройства те комбинират премиум дизайн с напредничави технологии, снабдявайки ги с топ екрани, камери, най-мощните чипсети и максимално количество памет.

Купувайки флагмански смартфон, не бива да правите компромиси нито с дизайна, нито с характеристиките.

Актуалните топ устройства на 2018 г. може да се похвалят с най-доброто във всяко едно отношение. В момента на писане на тази статия най-добрите чипсети за телефони, базирани на Android, са Qualcomm Snapdragon 835 и 845. Разбира се, последният е за предпочитане. При Samsung ще забележите топ чипсет Exynos 8895, но с релийза на Galaxy S9 той ще бъде заменен от 9810.

Топ 5 на най-популярните смартфони

Когато избирате флагман

Изто, оглеждайте данните за паметта. Тук нерядко се срещат 6/8 GB оперативна памет. През 2018 г. дори се очаква появата на първите устройства с 10 GB. Минималният приемлив обем на вътрешното хранилище е 64 GB, тъ като слотът за карта памет е рядкост при топ мобилните устройства.

Единственият параметър, в плана на който флагманите може да отстъпват пред по-евтините предложения на пазара, е автономната работа. Мощният процесор изисква много енергия, поради това флагманите не се славят с най-доброто време на автономна работа.

Що е то среден клас телефон през 2018 г.?

Те обаче се характеризират с отлична оптимизация, което донякъде решава проблема с разреждането на батерията и гарантира сравнително добра автономност без презареждане.

При избора на флагман обърнете внимание на наличието на няколко технологии:

  • Разблокиране с помощна на разпознаване налицето;
  • Функции за допълнена и виртуална реаност;
  • Подобрени камери с двоен модул.

Те може да не са от полза за всички потребители, но са категоричен белег на съвременно устройство, което ще ви служи достойно няколко години. Инвестицията е солидна, за да не се възползвате максимално от нея.

Източник на снимките: sonymobile.com, mi.com, nokia.com