Полезни съвети      

Топ 5 на най-популярните смартфони

от Лили Георгиева | 20.09.2017 г.

Наскоро анализаторската компания Counterpoint Research проведе изследване на пазара на смартфони и състави рейтинг на най-популярните устройства в света. Резултатите от него излязоха съвсем наскоро – в началото на септември.

От класацията се вижда, че Huawei, компания, която постоянно увеличава обема на продажбите, е успяла да изпревари Apple. Така тя застава на второ място след лидера Samsung.

Въпреки този факт Huawei не успява да вмъкне свой продукт сред най-популярните смартфони. Просто потребителите явно не се спират с категоричност на един-два продукта. Това в никакъв случай не е лош сигнал.

Най-популярните смартфони:

Apple iPhone 7

Смартфоните на Apple редовно на първите места. Това не е удивително, тъй като компанията пуска на година само 2-3 модела. Почитателите на айфоните освен това имат навика от едно устройство на компанията да минават на следващото, без да се разколебават от удивителните Android предложения на пазара.

Какво привлича хората към iPhone 7 – получавате водозащитен корпус, нови цветове, отлични колонки. Отсъствието на стандартен жак за слушалките не смущава потребителите.

Най-производителните смартфони

Тези и други плюсове отредиха на седмицата цели 4% от световния пазар на смартфони през юли. За сравнение тази цифра обхваща общо популярността на всички модели на Lenovo.

iPhone 7 Plus

Повечето хора в западния свят са почитатели на телефоните със среден размер. Именно това определя мястото на iPhone 7 Plus. Фаблетът е заработил 2,9% от световните продажби при смартфоните.

Най-добрият коз на устройството е екранът, който е с резолюция FullHD и плътност на пикселите 400 ppi.

Oppo R11

Oppo не е сред най-познатите производители в Европа. Това обаче не означава, че не се ползва с популярност в други части на света.

Локалната разпознаваемост на компанията в най-населената страна на света позволи на устройството, което бе представено през юни 2017 г., да се втурне доста мощно в световната класация. Oppo R11 си е заработил 2,1% от световните продажби.

Ако си спомняте, Oppo R9 бе най-продаваният смартфон на 2016 г.

Какво предлага Oppo R11 –  това е телефон среден клас. Един от първите на базата на чипсет Snapdragon 660. За разлика от Xiaomi или Meizu, производителят привлича клиентите си не с ниски цени, а с активна маркетингова политика и различни особености – сред тях трябва да подчертаем бързо зареждане VOOC Super Flash, позволяващо устройството да бъде заредено до 100% само за половин час.

Oppo A57

Oppo A57 е друг смартфон, който зад пределите на Китай знаят само онези, които активно се интересуват от света на мобилната електроника. Популярността му в родината обаче е безспорна.

Този модел си е спечелил 2% от пазара през юли 2017 г.

Един от най-добрите телефони за първото полугодие

Samsung Galaxy S8

Макар през март Samsung да бе лидер в общата статистика, флагманът Galaxy S8 се оказа на пета позиция в класацията на най-популярните смартфони.

На него му се падат 1,8% от световния пазар.

Източник на снимките: oppo.com, apple.com, samsung.com