Полезни съвети      

Едни от най-добрите телефони за първото полугодие

от Лили Георгиева | 24.08.2017 г.

Производителите на смартфони вече не се борят за званието най-добър, а просто пускат на пазара конкурентоспособни устройства, които им позволяват да задържат позициите си на мобилния пазар. Причината за това заключение? Колко аналогични операционни системи, процесори и дизайн забелязвате?

От друга страна трябва да признаем, че сред изобилието от мобилна техника се открояват няколко интересни модела. Такива са например Xiaomi Mi Max 2, Oppo R11, Huawei Nova 2, OnePlus 5 и Xiaomi Mi 6.

Забравихме ли някого? Разбира се, че няма как да не се досетите за Samsung Galaxy S8, когато става дума за забележителни флагмани.

Да кажем по няколко думи сега за част от смартфоните, които споменахме.

Xiaomi Mi Max 2 продължи нееднозначно серията смартфони с диагонал с 6,44 инча. Разполага с обновен процесор, батерия, модул на камерата, а най-важното е удивителният дизайн. Именно благодарение на последния, този смартфон пожъна огромен успех сред потребителите. Освен това е един от най-достъпните фаблети на пазара.

С това приложение ще организирате добре деня си

През юни бе представен друг модел – Oppo R11. Той може да привлече погледа ви с 20-мегапикселова камера – не само основна, но и задна. Основната камера разполага още с допълнителен 16-мегапикселов модул. Дисплеят е изработен по AMOLED технология, а корпусът – от метал.

Колкото до Huawei Nova 2, той се отличава с чипсет, 20-мегапикселова предна камера и основна камера, чието решение е 12+8 MP. Колкото до процесорът, той е фирмен – чипсет Kirin 659.

За разлика от предшестващия го конкурент, който предлага 5,5-инчов дисплей, тук виждаме 5 инча. Така Huawei Nova 2 е ориентиран към потребителите, които предпочитат компактните устройства.

Как да оптимизираме Android-телефон

Поредният убиец на флагмани се появи на пазара тази година. Става дума за OnePlus 5. Към днешна този модел е изключително привлекателен – освен това е и един от най-мощните.

Чипът работи с  8 GB оперативна памет. По-рано не всеки бюджетен модел можеше да се похвали с такова количество вградена памет – например както тук – 64/128 GB.

Основната камера е с два модула. Предлага отлично качество на снимките.

По-рано споменахме и Xiaomi Mi 6. Той е „въоръжен“ с 6 GB оперативна памет, 5,15 –инчов AMOLED екран и забележително отличителни габарити. Освен това оформлението на модула на камерата е нетипично. Предлага още скенер на пръстови отпечатъци.

А сега да кажем няколко думи за Samsung Galaxy S8. Той предлага 4 GB оперативна памет, 3000 мАч капацитет на батерията и основна камера с един модул – 12 MP. На пръв поглед нищо особено, но не е така на практика.

Източник на снимките: oneplus.net, mi.com, huawei.com,