Полезни съвети      

5 недостатъка на тазгодишните флагмани

от Лили Георгиева | 26.10.2017 г.

Повечето пуснати през първата половина на 2017 г. скъпоструващи смартфони успяха да попаднат в ръцете на милиони потребители. След известно време във форумите стана ясно, че последните са открили грешки и недостатъчни – доколко съществени са те, може да преените сами.

В следващите редове ще ви споделим какво са установили.

1/ Чували ли сте за ефекта желе на екрана на OnePlus 5?

Сега ще разберете повече за него. Когато потребителите започнали да се сдобиват с модела, някои от тях установяват т.нар. ефект на желето. При завъртане нагоре и надолу при някои страници екранът се обновява неравномерно. Според потребители проблемът е във въртенето на екрана. Разработчиците обаче твърдят, че всичко се дължи на инерцията на зрителското възприятие.

Убиецът на флагмани

 2/ Реклама на клавиатурата на HTC

Тези от вас, които са се сдобири с модел евтин китайски смартфон, може да се оплачат от наличието на реклама на неуместно място като клавиатурата. Именно това се случва във флагманския апарат U11 от HTC.

3/ Презареждане на Galaxy S8 и брокиране на смяната на функционалността на бутона за Bixby

Някои горди собственици на този модел са открили безпричинно презареждане на устройството, дори по няколко пъти на ден. Това определено е дразнещо и провокира усещане за неудовлетворение. Източникът на проблема не е установен. Samsung успя да реши това предизвикателство чрез обновяване на системата.

На страницата на корпуса на Samsung Galaxy S8 има бутон за стартиране на асистента Bixby. Потребителите казват, че биха искали да могат да сменят функционалността му.

4/ Автономната работа на LG G6

Може да се каже, че LG разочарова своите потребители с G6, тъй като флагманът предлага автономна работа по-ниска от тази на конкурентите – например Galaxy S8 и HTC U11.

Какво ни предложи HTC пред 2017 г.

5/ Още един недостатък на LG G6  – той е свързан с видеото

LG G6 може да ви изненада и с друг проблем – изрязването на видеото. Това е устройството, което първо предложи нов формат 2:1 Univisium. Той обаче е много слабо популярен сред създателите на видеа. Това провокира известно неудовлетворение. Резултатът от упражнение е, че понякога потребителите забелязват загуба на част от картината при разстягане на съдържанието 16:9 при екран 2:1.

Източник на снимките: lg.com, htc.com, samsung.com