Полезни съвети      

OnePlus 3 – флагманът без компромиси?

от Лили Георгиева | 17.06.2016 г.

Външността на OnePlus 3 е доста привлекателна и по особен начин напомня на устройствата на HTC и Huawei. Добрата новина е, че телефонът е доста по-здрав от предшествениците си и наедно с това по-лег. Дебелината му е едва 7,35 мм. В долната му част ще откриете порт Type-C USB 2.0.

5,5-инчовият дисплей на OnePlus 3 е FullHD AMOLED. Освен с този никак малък дисплей,

телефонът ще спечели смартфон потребителите със скенера на пръстови отпечатъци,

който по уверенията на OnePlus, е по-стабилен при екстремно въздействие. Разблокирането на телефона става само за 0,3 секунди!

oneplus 3 3

Предната камера е 8-мегапикселова Sony IMX 179 с апертура f/2.0 и цифрова стабилизация. Задната камера пък е 16-мегапикселова с фазов автофокус, оптическа и цифрова стабилизация, а също така и апертура f/2.0. Тя е способна да снима 4K видео при 120 кадъра в секунда. Съвременният любител на фотографията ще се зарадва да разбере, че може да съхранява снимките в RAW-формат. За максимално удобство можете да настройвате сами параметрите на камерите.

oneplus 3 2

В сърцето на OnePlus 3 лежи

процесор Snapdragon 820 (с 2 ядра Kryo с тактова честота 2,2 гигахерца и 2 ядра Kryo с тактова честота 1,6 гигахерца). Видеоускорителят е Adreno 530.

Специално внимание трябва да се отдели на оперативната памет. Тя е цели 6 GB. Вътрешната памет е 64 GB с възможност за разширяване с помощта на MicroSD карта.

oneplus 3 1Xiaomi Mi 5 – бюджетният флагман, който може да се конкурира със Samsung и Apple

Тестовете на OnePlus сочат, че мощта на графическия ускорител на новия смартфон е нараснала с 40 % спрямо тази на OnePlus 2. Това означава, че с новия флагман в ръце ще работите 35% по-бързо.

Смартфонът работи с ОС Android 6.0.1. Капацитетът на батерията е 3000 мАЧ, като се поддържа бързо зареждане Dash Charge (5V 4A). Така ще можете да заредите батерията на OnePlus 3 до 60% само за половин час. Удобно, нали?

Особеностите на OnePlus 3

1/ Аmbient-дисплей

Ако плавно преместите ръката си по повърхността на предния панел на телефона, там, където са разположени датчиците, ще забележите, че дисплеят на апарата ще се преобрази в черно-бели цветове. По този начин се пести енергия.

2/ Бърз достъп до камерата

Тази функция е добре позната от Samsung телефоните. OnePlus са решили също да я използват. Този път с двойно натискате на копчето „Home“, можете бързо да влезете в приложението на камерата.

3/ Безконтактно разплащане

Наличие NFC означава не само взаимодействие между 2 смартфона. Потребители могат да извършват покупки, приближавайки телефона си до касов апарат.

4/ Нощен режим

Флагманът предлага нощен режим на работа, при който работата с телефона през тъмните часове на деня става все по-комфортна за потребителя. По този начин се намалява натоварването на очите и се предотвратява вредното въздействие на синята светлина на дисплея върху здравето на човека.

Източник на снимките: oneplus.net