Полезни съвети      

Microsoft подготвя по-различен отговор на Galaxy Fold и Huawei Mate X

от Лили Георгиева | 25.06.2019 г.

Тези дни шефът и основател на Microsoft Бил Гейтс сподели в интервю, че съжалява, че е позволил на Android да излезе едно време на пазара на мобилни операционни системи изпод перото на Google и да се превърне впоследствие в най-популярната в света. Нещо интересно обаче предстои за света на компютрите.

Сгъваем джобен персонален компютър от Microsoft може да получи възможност да работи с Android приложения
В нов материал на изданието Forbes се казва, че бъдещият сгъваем Surface PC от Microsoft, който, както стана ясно, се намира на етап разработка от края на миналата година под кодовото название Centaurus, ще може да работи с приложения за Android. Освен това са приведени няколко спецификации, в това число размер на екрана и евентуален процесор.

От думите на Forbes разбираме, че сгъваемият Microsoft Surface PC ще бъде снабден с два 9-инчови дисплея със съотношение на страните 4:3, а също така 10 нм процесор Lakefield Intel.

Приложения, които крадат снимките ви

За съжаление, както потвърждава вътрешен източник, Centaurus наистина е устройство, базирано на Intel, и разполага с два отделни дисплея, а не с един сгъваем дисплей, както неотдавна бе съобщено за сгъваемия персонален компютър от Lenovo.

Особено внимание искаме да отделим на темата за Android приложенията, тъй като това беше нещо, което и по-рано сме чували, но под формата на слухове от различни източници.

Сгъваемият телефон на Huawei

Слухове по темата има вече над година. От момента, в който за първи път бе споменат сгъваемият джобен персонален компютър от Microsoft под кодовото название Andromeda. Доколкото Andromeda и Centaurus работят с операционна система Windows Core, да се пуснат Android приложения на Centaurus няма да е кой знае колко трудно, тъй като същите възможности вече са разработени за Andromeda.

Не е изключено да видим Centuaurs още през октомври, а продажбите да стартират през първата половина на 2020 г.

От Forbes споменават още, че устройството ще се появи на пазара през първата половина на следващата година. Тази прогноза се потвърждава от думите на независим вътрешен източник. В статията не се споменава кога ще се състои анонсът на новото устройство, но има слухове, че Centaurus ще бъде показан през октомври.

Centuaurs вече е на път да се превърне в едно от първите устройства, базирани на Windows Lite, които ще станат достъпни за масовия потребител.

Windows Lite — това е разновидност на Windows Core OS, наред с други версии на Windows Core OS, с чието управление работят HoloLens 2, Surface Hub 2X и ще работят следващите поколения Xbox.

Източник на снимките: pixabay.com