Полезни съвети      

Новите евтини таблети на Amazon за деца и възрастни – Fire 7

от Лили Георгиева | 29.05.2019 г.

Amazon представи обновения модел на достъпния таблет Fire 7. Той е получил по-производителен процесор и два пъти повече флаш памет. Освен това компанията е обновила и таблета за деца – Fire 7 Kids Edition. Вече няма повод да се чудите какъв подарък да вземете за детето – а поводи много. Наближаването на следващата учебна година например. Септември е след няколко месеца, но това е само плюс. Имате достатъчно време да подберете идеалното устройство за ученика.

Но да се върнем към новия Fire 7. Той е снабден с неназован четириядрен процесор с честота на работа 1,3 GHz и увеличена пропусклива способност на паметта. Оперативната памет остава 1 GB, а вградената е два пъти повече – 16 GB.

Ту таблет, ту лаптоп – идеалното решение

Заявена е поддръжка на карта памет microSD до 512 GB.

Има още!

Таблетът включва 7-инчов IPS дисплей с резолюция 1024х600 пиксела и две камери: основната е 2-мегапикселова, а предната – 1,3-мегапикселова. Автономната работа е до 7 часа.

Fire 7 постъпва в продажба на международния пазар през юни и съвсем скоро се очаква и у нас. Посочената цена е 50 долара.

Новото устройство може да се поръча предварително на сайта на производителя.

Как да изберем таблет на детето?

Колкото до Fire 7 Kids Edition, той е получил нов процесор и поддръжка на карта памет microSD до 512 GB. Останалите параметри са идентични с другата версия на устройството. Най-важната промяна е свързана със защитния калъф, който сега е с регулируема поставка. Детският таблет ще се предлага на цена 100 долара.

За двете устройства има по 2-годишна гаранция и годишен абонамент към Amazon FreeTime Unlimited с книги, обучаващи игри, приложения и друго съдържание за деца.

Източник на снимките: amazon.com