Полезни съвети      

Ту таблет, ту лаптоп – идеалното решение

от Лили Георгиева | 23.03.2018 г.

В една ситуацията е по-удобно да имате на разположение лаптоп, а в друга – таблет. Това означава ли обаче, че трябва да купувате две устройства? Да решавате кое от тях да вземете за лятната почивка или по време на пътуване? Не!

На пазара вече се предлагат устройства, наречени лаптопи-трансформъри. Благодарение на особеностите в конструкцията им, те лесно може да се използват ту като лаптоп, ту като таблет.

Днес ще ви представим няколко интересни хибридни устройства.

Prestigio Visconte Ecliptica

Практичен и удобен Prestigio Visconte Ecliptica представлява достъпно като цена решение. Отлично подхожда на невзискателния потребител. Моделът е оборудван с 13,3-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела, осигуряващ ярка и ясна картина. Тежи 1,8 кг, а благодарение на сравнително тънкия си корпус, с лекота се побира в чанта.

В лаптопа е използван 4-ядрен процесор Intel Atom X5-Z8300 с тактова честота 1,44 GHz. За работата му помагат 2 GB оперативна памет. Този чипсет може да се похвали с ниско енергопотребление. Това означава, че не само пести заряда на батерията, но и съвсем леко се нагрява. Това е позволило на разработчиците да подминат използването на активна система за охлаждане. Устройството работи съвършено безшумно.

Капацитетът на вградената батерия е 10 000 мАч. Напълно достатъчен е за около 6 часа работа в режим уеб сърфиране или 7,5 часа възпроизвеждане на видео. Това означава, че пътувайки в самолет, може да изгледате 3, а защо не и 4 филма.

На корпуса са поставени два USB-порта, един от който поддържа високоскоростен протокол USB 3.0. Жакът mini-HDMI позволява устройството-трансформър да се свърже с монитор. Взаимодействието с външни устройства е подсигурено чрез Bluetooth.

HP Pavilion x360 15-br012u00

Това устройство може да използвате за много неща. Например, когато работите, го трансформирате в лаптоп, а по време на пътуване – в таблет. За гледане на видео има режим „Поставка“, а за възпроизвеждане на различни материали е предложен режимът „Презентация“.

Лаптопът предлага 15,6-инчов екран. Тежки 2,14 кг. Вероятно не е идеалното решение, ако пътуване на дълги разстояния. В същото време е перфектен за работни срещи и съвещания.

Накъде без лаптоп за ученика?

Резолюцията на дисплея, изпълнена по технология IPS, е 1920х1080 пиксела. Картината е ярка и изразителна. Ъглите на видимост са широки. Може да гледате видео както сами, така и в компания.

HP Pavilion x360 15-br012u00 е получил 2-ядрен процесор Intel Core i3-7100U с тактова честота 2,4 GHz, 6 GB оперативна памет и дискретна видеокарта AMD Radeon 530. Без усилие може да пускате няколко приложения едновременно и да превключвате от едно на друго.

За инсталирането на програми и съхранението на документи е предвиден твърд диск 1TB. Налице са портове USB. Жакът HDMI позволява да получавате картина на по-широкоформатен монитор с резолюция до 4K.

Acer Aspire R7-372T-553E

Едно устройство – шест режима на работа. Това получавате в това трансформиращо се устройство, което използва оригинален механизъм Ezel Aero Hinge, който позволява да поставяте екрана практически под какъвто ъгъл желаете. Механизмът е надежден, а дисплеят послушно заема желаното от вас положение. Без никакво наклоняване заради собственото тегло.

Моделът може да се похвали с 13,3-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела. Изпълнен е по технология Zero Air Gap: между матрицата и стъклото няма въздушен слот, поради това картината остава четлива и при ярка слънчева светлина.

Основа на апаратната платформа е 2-ядрен процесор Intel Core i5-6200U с тактова честота 2,3 GHz и 8 GB оперативна памет. Тя е напълно достатъчна, за да умее лаптопът да пуска тежки приложения и игри. В режим „мултитаск“ се държи уверено.

Струва си да споменем SSD и USB 3.1 с поддръжка на Thunderbolt 3.