Полезни съвети      

Как да изберем детски таблет

от Лили Георгиева | 10.11.2015 г.

В следващите редове нямаме никакво намерение да говорим за влиянието на таблета върху здравето, комуникативните и социалните способности на детето. Идеята ни е да вникнем във функциите, които съвременните технологиите предлагат на по-младите поколения.

Преди да обърнем внимание на техническите характеристики на таблетите, да очертаем с какво един таблет може да бъде от полза за детето ви:

1. Органайзер.

Таблетите представляват идеална платформа за водене на бележки и използване на различни приложения и програми. Тук децата могат да си записват домашните задачи, да използват електронни учебници, да изпращат на учителите работи за проверка.

2. Общуване в интернет.

Няма кой знае какво за обяснение.

Смартфони за тийнейджъри

3. Гледане на филми.

Тази функция е достъпна за децата от най-ранна възраст.

4. Играене на игри.

В специализираните магазини за игри на таблета могат да бъдат намерени както просто развлекателни игри, така и развиващи и стимулиращи мисловните процеси и креативността.

5. Четене.

Разбира се, че таблетът е добра възможност да развиете интереса на детето към четенето. Има специално създадени за целта програми.

6. Сърфиране из интернет и търсене на информация.

Asus ZenPad S 8.0В наши дни производителите предлагат таблети в голям ценови диапазон. Не са редки промоциите и изгодните оферти. Често обаче когато дойде време за покупка, родителите се объркват кое устройство да предпочетат. Да направим нещо по въпроса.

Апаратна част

Децата лесно могат да се подлъжат по красотата на един таблет, но вие недейте да си го позволявате. Потърсете информация за техническите характеристики, тъй като ако те не са на ниво, съвсем скоро (когато някоя игра не тръгне, например) децата ви ще запищят за нов таблет.

Важно е да знаете, че по никакъв начин не бива да неглижирате качеството на таблета, който смятате да купите за детето си. Дисплеят трябва да е на ниво, процесорът да гарантира поне средна за времето си производителност, а вградената памет да е поне 16 GB. Ако предложението, което разглеждате, е с по-малко вградена памет, обърнете внимание дали има предоставен слон за microSD карта. По възможност заложете на модел, който е с Full HD резолюция. Вместо да се залъгвате по преброяване на ядрата на процесора, вземете устройството в ръце и го тествайте. Работи ли плавно?

appl ipad

Софтуер

Той е много важен. Често в устройствата предварително са вложени редица програми, както и „детски режим”, който позволява да контролирате достъпа на детето до определено съдържание в интернет.

Преди обаче да се впускате в различни размишления каква свобода ще дадете на детето си, купувайки му собствен таблет, обърнете внимание на интересите му. В крайна сметка това, какво ще потърси и прочете, е въпрос на възпитание и среда.

Google Play

Обикновено на таблета присъстват различни приложения от Гугъл като Gmail, YouTube или пък Google Drive. Дали детето ще ги ползва, зависи от възрастта и потребностите му. Хубаво е обаче да разполагате с Play Store – тук ще откриете изобилие от игри и приложения, част от които преди време Гугъл реши да обособи в семеен раздел.

Samsung Galaxy Tab S2 NOOK 8.0Пазарни тенденции

Не са малко производителите, които отделят специално внимание на таблетите, предназначени за по-младата аудитория. При тях е налице специален дизайн, както и приложения, които със сигурност ще се понравят на младежите.

Устройства, които ще направят лято 2016 незабравимо!

Дали ще изберете стандартен модел, или пък детски таблет, решението е напълно ваше. Както ви споделихме по-рано обаче, важно е да изберете таблет, който е по качества равен на такъв, какъквто би използвал един възрастен човек.

В момента водещи производители на таблети са Apple и Samsung. След тях вървят компании като Microsoft, Asus, Acer, Lenovo – при тях се забелязват малко по-ниски цени.

Таблетите на Digma, Ritmix, Prestigo, Texet, Explay, Supra и Wexler се определят като „бюджетни” – предлагат на невисока цена добър арсенал от функции.

Източник на снимките: asus.com, apple.com, samsung.com, sonymobile.com