Полезни съвети      

Google обнови фитнес приложението си Google Fit. Какво ново?

от Лили Георгиева | 13.12.2018 г.

Разработчиците на Google представиха обновена версия на фирменото фитнес приложение Google Fit. Те са внедрили в него поддръжка на няколко дългоочаквани функции. Такова съобщение се появи на официалния микроблог на търсачката.

Нововъведенията, интегрирани в обновената версия на приложението, облекчават процеса на използването му, а също така разширяват функционалността на смарт часовниците, базирани на Wear OS.

Основно нововъведение в Google Fit е поддръжката на дихателни упражнения. Тази функция вече над година е достъпна за собствениците на Apple Watch и гривните Fitbit. Най-накрая се добра и до Wear OS.

Благодарение на нея, потребителите ще могат да следват инструкциите на приложението и да се научат да дишат. Ще успокояват нервите си, ще възстановяват дихателния ритъм след тичане или пък друг тип тренировка.

Да поговорим за ползата от дихателните упражнения

Учени неколкократно са доказвали, че човешкият организъм има нужда от кислород и тази потребност може да бъде осигурена само чрез правилно дишане. Това правило е в равна степен актуално за хората, които активно се движат, и за онези, които се занимават с интелектуален труд.

Ако хората съзнателно не регулират дишането си, независимо дали работят под открито небе, или в офис пред бюро, те рискуват да провокират застой в снабдяването на мозъка и мускулите с обогатена с кислород кръв.

Не бихме искали да сме в тази група, нали?

За целта свалете си приложението на Google и тренирайте дихателните си умения.

Как да изберем смарт часовник?

Друго нововъведение в Google Fit е възможността да следите спортния си прогрес без необходимостта да влизате в приложението. Така може да проследявате изминатите крачки, изгорените калории и преодоляното разстояние за определен отрязък от време.

Приложение: Google Fit
Разработчик: Google LLC
Категория: Здраве и фитнес
Цена: Безплатно
За сваляне: Google Play