Полезни съвети      

Как да изберем смарт часовник?

от Лили Георгиева | 14.09.2018 г.

За немалко хора идеята за смарт часовник е безполезна. Нали има смартфони, таблети и т.н… Това устройство, въпреки първите знания за него и представи за какво се използва, заслужава да бъде оценено подобаващо. Дойде време да ви посочим кои са едни от най-интересните модели на пазара през 2018 г.

Но преди това…

Ще ви кажем защо е полезно да имаш смарт часовник.

Ползи

Първо, може винаги да го поглеждате, за да знаете колко е часът и кой ден е.

Второ, смарт часовникът ви информира за съобщения, проследява вашата активност с GPS, следи здравето ви, качеството на съня, позволява ви да се разплащате чрез NFC, поддържа собствени приложения и е снабден с гласов асистент.

Новите айфони – 2018 г. ще бъде ли запомнена?

Опа! Забравихме да изброяваме. Нормално е, при толкова функции да продължаваме до 101 е безсмислено. И все пак –

Трето, някои потребители използват смарт часовника си в качеството на телефон.

По какво се отличава от фитнес гривната?

Най-простите гривни показват само времето, съобщенията, а също така проследяват активността и съня на потребителя. Смарт часовниците предлагат повече – те разполагат с големи сензорни екрани, пълноценни операционни системи, поддържат странични приложения, показват съобщения и снимки, често са снабдени с GPS, NFC и дори със слотове за SIM карта.

С други думи фитнес гривните са за разходки и тренировки, а смарт часовниците представляват мултифункционални носими устройства. Които освен това са доста стилни понякога!

В последно време, подобно на много други продукти на пазара, форматите се смесват. Поради това често може да срещнете устройства с разностранен подбор от функционалности.

Как да изберете смарт часовник?

Има няколко показателя, за които да гледате. Например операционната система:

  • watchOS: операционна от Apple за Apple Watch с удобни фитнес-приложения и прекрасно проследяване на здравословното състояние. Позволява на часовника да работи часове автономно, без телефона.
  • Wear OS: ОС от Google, която по-рано се наричаше Android Wear. Предлага много приложения, гласов асистент, мобилно разплащане, автономна работа.
  • TizenOS: използва се в смарт часовниците на Samsung. Отличава се с красив дизайн, поддържа собствена система за разплащане Samsung Pay.
  • Fitbit: Предлага по-малко приложения, поддържа система за разплащане Fitbit Pay.
  • Garmin: Предлага по-малко приложения, поддържа система за разплащане Garmin Pay.

Хвърлете поглед и на дизайна.

В наши дни всяка година има нови тенденции – определете сами дали те ви допадат. В останалите случаи се ориентирайте по вкуса си. Има кръгли циферблати, правоъгълни, има доста компактни модели, а такива, далеч от ергономиката. Някои устройства предлагат допълнителни опции – възможност да звъните от тях, да поставите SIM карта, поддържат GPS и/или NFC.

Новият смарт часовник на Xiaomi за деца

Това е от нас засега. Съвсем скоро ще ви запознаем с най-атрактивните модели на пазара. Те излязоха тази година и са способни да превърнат ежедневието ви в по-вълнуващо и ползотворно.

До скоро!

Източник на снимките: mi.com, sonymobile.com, lg.com