Полезни съвети      

Американците определиха кои са 5-те най-добри смарт часовника

от Лили Георгиева | 17.05.2018 г.

Американското Android общество избра кои са най-добрите 5 смарт часовника на пазара. В списъка, разбира се, е попаднал и модел на Apple. Както знаем, този производител се радва на сериозна популярност в страната и логично продуктите му биват оценявани високо.

Нека сега да хвърлим поглед на няколко модела, които ако не грабнат окото ви, то поне ще ви служат като ориентир при покупката на смарт часовник или фитнес-гривна.

1/ LG Watch Sport

Часовникът на LG разполага с голям дисплей с резолюция 480×480 пиксела, GPS-навигация, брояч на сърдечния ритъм, а също така защита срещу влага по стандарт IP68.

Моделът е базиран на екосистема Android Wear 2.0.

Привлича потребителя със своя спортен дизайн и сваляща се каишка. За производителността отговаря чип Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Във вътрешността откриваме още поддръжка на LTE, 3G, Wi-Fi, Bluetooth и NFC за работа с Google Pay.

Батерията е с капацитет 430 мАч.

2/ LG Watch Style

На второ място е часовникът за стилни хора LG Watch Style. Той не е толкова богат на функционалности като по-големия си брат. Отсъстват чипове NFC, 3G и LTE, няма ги и GPS-модула и датчика за сърдечен ритъм.

Процесорът и операционната система са като в Watch Sport.

Дисплеят е с резолюция 360×360 пиксела. Батерията е с капацитет 240 мАч.

Смартфони, които определят като „подходящи за деца“

3/ Samsung Gear S3

Корейският гигант преди време предложи на пазара на смарт часовници модела Gear S3. Той се отличава от предходните два представители на сектора.

Във вътрешността му откриваме двуядрен Exynos 7270 и операционна система Tizen OS 2.3.3, съвместима с с Android и iOS. Екранът е Super AMOLED, 1,3 инча.

Налице са безжична връзка wi-fi, Bluetooth и NFC за работа с Google Pay. Батерията е с капацитет 380 мАч. Потребителят получава и пулсометър.

4/ Huawei Watch 2

Този модел е отличен вариант за хората, които обичат да спортуват редовно. Характеризира се със спортен дизайн и сваляща се каишка. Топ процесор от Qualcomm и последна версия Android Wear са достатъчно основание да се сдобиете с Huawei Watch 2.

Екранът е AMOLED, 1,2 пиксела и резолюция 390×390 инча. Батареята е с капацитет 420 мАч. Цената – привлекателна.

Като ще е смарт часовник – да е от най-добрите

5/ Apple Watch Series 3

За почитателите на продуктите на Apple на пазара отлично решение представлява Apple Watch Series 3. Характеризира се квадратен дизайн, което го прави различим на фона на конкурентните модели.

Разполага със процесор Apple S3 и watchOS 4.0. Екранът е 1,5 инча с резолюция 272×340 пиксела. Батерията е с капацитет 279 мАч. Предлага още датчик за сърдечния ритъм и поддържа Bluetooth, NFC, LTE, WiFi.

Източник на снимките: apple.com, Huawei.com, Samsung.com, lg.com